Конкурс за комедия

icon
Sofialive.bg

Знаем, че обичаш да ходиш на театър, а комедийните постановки са отличен отдушник на ежедневието. Самият ти имаш толкова много да разкажеш, нали? Може би дори пазиш няколко скътани чернови в текстови файлове на компютъра или в таен тефтер? Ако е така, бързаме да ти споделим, че Сатиричният театър обявява конкурс за комедия.

kartofi_1024
Сцена от спектакъла Спанак с картофи

Условията са следните - имаш непубликуван и непоставян на сцена сатиричен текст и го изпращаш за участие. Обемът трябва да позволява разгръщането на спектакъл с продължителност поне 80 минути, а предвидените артисти не бива да надхвърлят 15 човека.

Наградите, за които се бориш са: Награда "Алеко Константинов" за нова българска комедия, чийто паричен израз е 2500 лева и две поощрения от по 500 лева. Театърът си запазва правото да постави наградените или една от наградените пиеси до две години след обявяването на наградите.

satira_195_833
Сцена от спектакъла Лека форма на тежка депресия

Ако вече нетърпеливо се оглеждаш къде да изпратиш творбата си, мятай на адрес: София 1000, ул. „Стефан Караджа” 26, Сатиричен театър „Алеко Константинов” (за конкурса) в три екземпляра, на всеки от които е посочен авторът, телефони и имейл за контакт. Крайният срок за получаване на пиесите е 15 ноември тази година, а резултатите ще се обявят на 13 януари 2016 - рожденият ден на Алеко Константинов. Стискаме ти палци и се надяваме още догодина да гледаме твоя текст на сцената на Сатирата.

Фотография Георги Христозов (първата снимка горе)