В клетката с мечтите

icon
Sofialive.bg

Да ти кажем честно, и ние сме прекарвали часове сред красиви измислени светове, в които самите ние сме герои и управляваме големи армии, решаваме сложни пъзели, изпълняваме важни мисии, управляваме различни автомобили, плавателни, летателни и какви ли не още апарати или дебнем врага из засада сред лабиринти, джунгли и градски улички. Естествено, говорим за компютърни игри. И искаме да ти разкажем за един проект, който веднага ни очарова с красивата си визия и остроумния си геймплей - Dreamcage.

1_616

Преди 7 години Стефан Делибеев, вдъхновен от полския художник сюрреалист Яцек Йерка започва да рисува основата на игра, базирана на сънищата. Според неговия сюжет, съществува един cage master, който поставя сънищата си в клетки - по една за всеки сън, всяка с номер и име. В тях живеят обикновени и чудати хора, в различни времена и епохи. Животът е приказен в този свят на видения, докато един ден този, който се грижи за клетките изчезва незнайно къде и всичко започва да се руши. В клетките обаче се заселват нови хора - такива, каквито не знаят за стария cage master. По време на самата игра ти влизаш в ролята на Марк и докато изследваш историята, ще научиш откъде действително идваш, какво е миналото, бъдещето и дали всъщност cage master-a не е един от хората в клетките. Но да не ти разваляме удоволствието от откритията!

wallpaper06_740

Стефан започва да рисува играта преди 7 години, но няма късмет с програмистите. Изоставя проекта до деня, в който среща Бойко Спасов - гейм дивелъпър, с когото работят като фрийлансъри през 2012. Съвместната им работа дава отлични резултати и следващата година двамата решават да основат Big Loop Studios. В екипа им влизат още дизайнерът Симеон Денев и 3D-майсторът Димитър "Mitashki" Димитров. Довършват играта същата година и я засилват в редица сайтове за флаш игри. Там първата част на Dreamcage се радва на голяма популярност и скоро е играна в над 400 сайта от над 4 милиона души. Успехът на играта вдъхновява авторите й и те решават да отворят Kickstarter кампания за набиране на средства за нейното разширяване и продължения. Така че, ако вече си играл първия Dreamcage и си сред хилядите фенове на играта, можеш да удариш рамо на авторите й в тяхната кампания. Ние пък ще те изпратим и да разгледаш повече от чудния свят на Dreamcage.