Бягай за здраве и подай ръка

icon
Sofialive.bg

За трета поредна година Проект Бежанци организира благотворително надбягване в Борисовата градина в помощ на нуждаещите се. Целта, както винаги, е повишаване на информираността за търсещите закрила и подкрепа в България бежанци. Както и, разбира се, добрите тонус и настроение.

баба марта бързала image

"Баба Марта бързала 3" е от 10:00 на 26 февруари (тази неделя), като всички участници се събират на лятната естрада - за запознанство и загряване преди тичането. В самото надбягване ще участват и някои от бежанците от регистрационно-приемателните центрове на Държавната агенция за бежанци в Овча купел, Военна рампа и Враждебна, така че ще можеш да се запознаеш лично с тези хора и да се срещнеш с тях и проблемите им. Освен самото надбягване пък са предвидени и съпътстващи работилници по танци, рисуване и изработване на мартеници.

баба марта бързала image

Тъй като събитието е благотворително, цялата входна такса (индивидуален билет е 10 лева, групов за 4 души е 35, а деца до 12 тичат безплатно със записал се родител) ще бъдат използвани за закупуване на материали за часовете по български, английски, математика, музика, спорт, и изкуства, които доброволци провеждат с цел социализиране и адаптиране на деца и възрастни, търсещи закрила. Победителите по категории в надбягването пък ще получат награда - ръчно изработени медали-мартеници. А самата такса ще ти донесе и подарък тениска и различни други символични аксесоари. Така че в неделя потичай за здраве и протегни ръка - тези деца и техните родители имат нужда от помощ и ти можеш да им я дадеш.

Повече за събитието и инициативите на Проект Бежанци
научи в тяхната Facebook страница.

Ресторант с интернационална кухня