Мистерията на българските гласове и Лиса Джерард с първи клип

icon
Sofialive.bg

През лятото се случи нещо, което българските меломани чакаха повече от 30 години - Лиса Джерард, неземният дамски глас на култовото дуо Dead Can Dance посети България за концерти в София (зала България) и Пловдив (Античния театър) и то в компанията на легендарния вокален хор Мистерията на българските гласове. Тогава стана ясно, че българският ансамбъл и австралийската певица са записали цял съвместен албум, под ръководството на Петър Дундаков. На концертите и в записите участва и перкусионистът на Dead Can Dance Дейвид Кукерман.

mystery bulgarian voices lisa gerrard image

Докато чакаме албума Boocheemish през пролетта догодина, сега вече можем да си купим и първия сингъл от него "Pora Sotunda" - като аудиофайл или под формата на 7-инчова грамофонна плоча. Изданието е строго ограничено до 1000 бройки, а за българския пазар са пуснати едва 50. Така че побързай и поръчай твоето копие на този адрес. Това е и първи студиен запис за Мистерията на българските гласове от 20 години.

Освен това, заглавната песен на сингъла от вчера е и с красив видеоклип, заснет в обезлюденото родопско село Дядовци. Режисьор е Иван Москонв, а в главната роля вместо известен актьор гледаме напълно непознат уличен художник.

Месо, сирене, хляб и вино като от едно време