Кейти Пери: Социалните мрежи са виновни за упадъка на обществото

icon
Sofialive.bg

Кейти Пери се обяви за жертва на социалните мрежи, заради огромното напрежение, което обществото оказва върху нея, очаквайки да споделя всяка своя стъпка в социалните мрежи. Пери заяви публично, че според нея приложения като Instagram и Twitter са виновни за упадъка на обществото и призова феновете си да отдават по-малко важност на социалните мрежи и просто да си живеят живота.

„Купуваме дрехи и какво ли още не, позираме и ходим някъде заради снимките – това не е добре за нас като общество. Смятам, че ще е истинска деградация за цивилизацията, ако сме толкова крайни в това отношение. Трябва да намерим баланс, аз самата се опитвам да намеря този баланс за себе си, тъй като аз съм жертва на това, както всички останали.“

33—годишната певица никога не е криела, че за нея славата е цената за това да прави каквото обича и тази публичност единствено я натоварва. Въпреки това счита, че именно публичността я задължава да заеме твърда позиция по важните въпроси, вместо да използва името си, за да продава обувки например.

За точно такъв въпрос счита пристрастеността на хората към социалните мрежи и все по-голямата пропаст между реалност и виртуален образ. Подкрепяме Пери и се присъединяваме към призива й да се борим с болното желание да споделяме всяка крачка от живота си, вместо просто... да го живеем!

Ето ти 13 неща, които издават, че си пристрастен към Инстаграм.

Каним те на разходка из Италия