10 вдъхновяващи мисли от Никола Тесла

icon
Sofialive.bg

Ако искате да откриете тайните на Вселената, мислете в термини, като енергия, честота и вибрации.

В деня, в който науката започне да изучава и явленията от нефизическо естество, за едно десетилетие ще постигне повече напредък, отколкото през всички предишни векове на съществуването си.

Самотата, това е тайната на изобретателството. Тогава, когато сте сами, се раждат идеите.

Повечето хора са дотолкова обладани от изкушенията на външния свят, че те са напълно слепи за онова, което протича през самите тях.

Моят мозък е просто приемник. Във Вселената съществува едно ядро, от което добиваме познания, сили и вдъхновения. Не съм проникнал в тайните на това ядро, но знам, че то съществува.

Умствените сили са дар, идващ от Бога, Небесния Вседържител, и ако концентрираме ума си върху тази истина, ще влезем в хармония с тази велика сила. Майка ми ме учеше да търся всички истини в Библията.

Интуицията е нещо, което стои по-високо от знанието. Без съмнение имаме определени фини органи, които ни позволяват да възприемаме истини, пред които логиката или друго волево усилие на мозъка са безполезни.

Ако омразата ни можеше да се преобразува в електричество, то би осветило целия свят.

Когато вроденото предразположение се прояви като работа с постоянство и всеотдайност, човек се приближава до целта си с обувки-бързоходки.  

Нашите добродетели и нашите недостатъци вървят ръка за ръка, както енергията и материята. Когато те се разделят, човекът престава да съществува.