7 звезди, които чупят обществените стереотипи

icon
Sofialive.bg

Не можете да живеете живота си, следвайки "законите" на обществото. Дори хората, които са станали световно известни, все още биват критикувани, защото не живеят така, както би трябвало. Но има известни личности, които дават пример и доказват, че неспазването на тези остарели стереотипи може наистина да ви донесе щастие. Ето кои са звездите, които разбиват "правилата" на пух и прах.

1. "Трябва да се ожениш за равен"
Хората казват, че животът не е историята за Пепеляшка и че богатите мъже трябва да си намерят съпруги с доход. Но принц Хари реши да наруши този стереотип, оженвайки се за разведена актриса, а не кралска особа. Тази знаменита двойка вече е нарушила толкова много правила, но за сметка на това са щастливи, очаквайки първото си бебе.

2. "Часовникът тиктака"

Марго Роби се превърна в холивудска дива на 28-годишна възраст. Изглежда, че има всичко, за което можеш да мечтаеш - обичащ съпруг, успешна кариера и милиони фенове. Единственият въпрос е защо актрисата не е забременяла след 3 години брак? Марго разкри, че не иска да има деца и смята стереотипа "ако се ожениш, трябва да имаш деца" за наистина досаден.

3. "Ранната бременност ще съсипе живота ти"

Кайли Дженър родила на 20-годишна възраст, опитвайки да скрие бременността си до последния момент. Въпреки всички слухове и критики, на 21-годишна възраст, Кайли се превърна в най-младия милиардер в историята и дори счупи рекорда на Марк Зукърбърг.

4. "Трябва да родиш преди 30"
Списъкът със звезди, родили след 30, е наистина дълъг - Амал Клуни, Мерил Стрийп, Салма Хайек, Мадона, Никол Кидман, Моника Белучи и т.н. Бременностите на всички дами са протекли нормално, а Салма Хайек, която роди след 40, споделя че това е само и единствено в нейна полза.

5. "Трябва да градиш кариерa веднага след колежа или ще стане твърде късно"
Всеки познава Силвестър Сталоун и е гледал поне един от неговите филми. Въпреки това, не е много добре известно, че когато е бил на 30 години, Сталоун е бил на ръба на бедността и единственото, което имал, бил сценарият за Роки, който се опитвал да продаде. Единственото му условие било, че ще играе основната роля във филма.

6. "Мъжът трябва да бъде по-висок от жена си"
Музикантът Адам Лавин и моделът Бехати Принслу нарушават стереотипа, че височината действително има значение, когато става въпрос за любов.

7. "Хората не се променят"
През годините Лейди Гага си спечели много обидни епитети. Сега тя е уважавана актриса с "Оскар", женствен външен вид и елегантни дрехи.