Рокля за бала? Ето идеи!

icon
Sofialive.bg

Ако трябва да блеснете в официална рокля, то нищо не трябва да спира вашата фантазия. Въпреки това е полезно да знаете освен тенденциите в кройките и психическото въздействие, което цветовете оказват на околните. Червеното говори за опасност, възприема се с напрежение и дори се счита за агресивно. Но дори и този цвят, съчетан с аксесоари и носен от конкретна личност, може да създаде най-различни образи. Ето какви са цветовите препоръки за официални рокли през 2019/2020 г. :

- Ярко червено и бордо. Очакванията са всички официални мероприятия да преливат в червено и винено. Цветовете на хазарта и страстта ще ви направят кралица на вечерта.

- Бяло и черно – самостоятелно и в съчетание. Цветовете на елегантността и изтънчения вкус.

- Кафяво във всичките му оттенъци. Благороден и нежен цвят. На пръв поглед сдържан и неутрален, но всъщност придава на образа невероятна елегантност.

- Жълто за настроение. Подхожда идеално за пролетните партита, когато всичко наоколо оживява и се възражда.

- Златно и сребърно. Тези скъпоценни и грациозни цветове от доста време владеят нежната половина на човечеството, давайки ѝ самоувереност и чувство на разкош. Заедно с обувки на висок ток в телесен цвят, ще ви превърнат в истинска египетска жрица.

- Нежно синьо или цвят Niagara. Невероятно успокояващ и повишаващ самооценката. Ако сте облечени в този цвят, образът ви ще бъде лек и ефирен.


- Зелено. Ефектен и ярък цвят. Най-важното е, че има подходящ нюанс за всяка жена.

Водещи материи

Материите, на които дизайнерите заложиха при изработка на официални рокли за 2019/2020 г., са кадифето и шифонът. Истината е, че роклите от шифон отдавна са покорили света. Те са леки и ефирни, а притежателките им изпитват истинско блаженство, когато го носят. Най-красивите летни рокли са от шифон. Платът е прекалено тънък за студените сезони, но с хладните официални случаи ще се справи кадифето. И не само. Ако шифонът е синоним на лекота, то кадифето прави женската красота по-сдържана и зряла. Освен тези две класически материи, в последно време дизайнерите използват за вечерни рокли и трикотаж.

Бюстието отново е хит

Фасонът на роклята с бюстие не е новина. Новина е, че отново е тотално предпочитан за официални рокли модел. Голите женски рамене никога не оставят мъжете равнодушни. Горната част на роклите представлява вталено бюстие във формата на сърце, разнообразието е в полата. Най-актуален е моделът, когато полата е права, до коляното и очертава фигурата. Други рокли са изпълнени в стилистиката на ретрото и нео-винтиджа. Такива са моделите с пола-камбана или слънце с драперии. Много популярен е и моделът mullet с по-къса предна част на полата и с ярки флорални принтове.