Юни ми е стар приятел

icon
Sofialive.bg

Минаха два дни, откакто отброявахме последните секунди на 2018-та и се оказа юни. Изненада и то каква… За добро или лошо, половината година е отлетяла, кой се е погрижил да си я оползотвори, кой не - и в двата случая на всеки му остава още нещо, което иска да направи до края на годината и дори до този на лятото.

Само че юни е особен не само с това. Юни носи послания, които другите месеци и да се убият, не биха докарали.

През юни започват да растат летните плодове, които всички чакат цяла година, не ми казвайте „и с кивито си бях добре”, „ама друго си е печена тиква” и подобни доводи. Става ли въпрос за храна, летните месеци са всеобщи любимци!

Всъщност този месец не просто носи послания, при него разковничето е колко стар приятел ни е! Та юни е месецът, който ни носеше лятната ваканция! Ако това не е истински приятел, не знам какво определение ще ми дадете! Няма повече звънци, няма аларми, няма домашни, само по някоя препоръчана книжка, но ако това ви се вижда лошо, е само ваш проблем… Единственото тъжно е, че ако си пътувате към края на юли ще се затъжите за приятелите от училище, но все пак вероятно си се виждате.

През юни вече може да отидеш на море (наистина е приятелски настроен този месец, казвам ви!). Не ви спира нищо и през май, като цяло и през декември, но предполагам, студената вода и ветровете са леко премеждие. Така че, ако времето пак не откачи и не се излее море отгоре, юни е съвсем- съвсем подходящ да започвате с покоряването на вълните!

През юни въздухът мирише на липа най - силно. Да, понякога кихаме по същата тази причина, но все пак е къде- къде по-приятно от кихането заради настинка през декември. И знаете ли, ароматът, който усещате от липите, е същият този на надеждата. Издига те и забравяш, че има лошо, че има трудности, просто летиш към щастието, защото то е там и те чака. Това е надеждата - да си спомниш, че съществува. Това е и юн и- да знаеш, че има едни три месеца, в които слънцето е ярко и животворно. А ти си толкова благодарен, че след това се завръщаш с пълни сили и можеш да се справиш с лекота с ноември.

Юни ни е стар приятел и защото дава възможност за една идея повече свободно време с една идея по-дългите дни. И тогава можем да се срещнем с другите си стари приятели заедно с него. Все пак, за жалост или не, юни е общ приятел само с тези от близките ни, които вече не присъстват така активно в живота ни.


Честито ново лято - бъдете приятели с юни - да! Но за да сте истински щастливи през всеки сезон, всеки месец, всеки миг, бъдете приятели първо със себе си!