Плажни персонажи - кой от тях си

icon
Sofialive.bg

Като варненско чедо, израснало на пясъка, дълги години съм каляван под жаркото слънце. Ние хората съзнателно или не, винаги се сравняваме с околните. Времето, прекарано по българските плажове ми позволи да стигна до извода, че на плажа това сравнение с останалите се извисява до едни непознати за представите ми висини. В следващите редове ще запозная аудиторията с какви хора ще я сблъска бризът. Какви хора ще можете да наблюдавате, но да не забравяме, че те също ще имат възможността да ви огледат от глава до пети, така че не оставяйте тялото си на самотек за лятото, моля!

1. Купонджиите

„Луд умора няма!“ тук важи с пълна сила. Няма друга подобна порода. За тях нищо не мога да ви предупредя, защото те сами за себе си не знаят на какво са способни. Ще ги познаете лесно по наличието на безжична тонколонка, децибелите от която, ще са достойна конкуренция на близкото заведение. Едно е сигурно – отиват на плаж, за да се забавляват. Ако ви включат в празненството – отзовете се, те знаят как да ви накарат да се почувствате млади и диви. Не бъдете закостенели и не се опитвайте да им снижите настроението – позволете им да направят днешния плаж едно случайно и незабравимо преживяване, за което да разкажете на приятелите си по-късно през деня.

2. Лелката със западен акцент

Ще я познаете!

По стечение на обстоятелствата, Тя винаги се оказва близо до нашата хавлия. Не знам как все така се случва, просто краката ѝ са на една ръка разстояние. Обикновено е понаедряла „заради тегавия доктор“ и грешните лекарства, които ѝ е предписал. Иначе в торбичката си носи кроасани, газирана напитка и всякакъв снакс, за част от който винаги излита въпросът „Вие това тука във Варна имате ли го?“. За нея диетата винаги е вариант, но все време няма, а уж децата ѝ вече са чужбина. Питате се откъде знам всичко това за нея ли? Целият плаж го е чул.

В следващата част ще разгледаме още три вида плажуващи. Повярвайте, за десерт съм оставил по-интересните типове. Сигурен съм, че сте се сблъсквали с тях, но едва ли сте ги разглеждали по начинът, по който ще имате възможността да ги прочетете.


Надяваме се да изчакате до следващата… баня.