Шерлок Холмс: Игра на сенки

icon
Sofialive.bg

И този Мориарти (Джаред Харис) е подхванал, меко казано, амбициозен план - да започне колосална война, представяй си Първата световна. Из Европа трещят експлозии, правителствата се гледат на кръв и всеки подозира всеки, а един светъл ден Австрийският принц е намерен мъртъв. Първоначалното заключение е самоубийство, но прозорливият Холмс открива къде е ключът от бараката и разбира, че Мориарти всъщност иска да направи пачка от своите невероятни за времето си оръжия. Това се оказва най-кофти за другото ни приятелче, доктор Уотсън, който - прясно женен - ще трябва да забрави за сватбеното си пътешествие.

В Игра на сенки смело скачат двама нови герои - братът на Шерлок - Майкрофт (великолепен Стивън Фрай, който всъщност е зверски фен на Артър Конън Дойл) и циганката Симза (Нуми Рапас от трилогията Милениум). За последната роля е било голяма блъсканица - през прослушването минали Пенелопе Крус, Софи Марсо, Жулиет Бинош, Марион Котийар и дори Одри Тоту мигала на парцали, но в крайна сметка сценарият отишъл в ръцете на шведската актриса.

с една дума
ШЕРЛОК. Това е най-адаптираният герой за всички времена - за него са направени над 300 филма, като първият излиза още през 1900 година.

Фюжън ресторант с японска кухня и градина