Седмичен афиш / Кино

Фарго

Сезон 3 започна

Сериал, САЩ, 10 х 60`, 2017;
Режисьор: Ноа Хоули; с Юън МакГрегър, Кери Куун, Мери Елизабет Уинстед, Дейвид Тюлис

Само едно дребно престъпленийце. Даже не е криминална проява, а кривване от правия път. Защото животът е гадно копеле и ми писна да ми го начуква сух. Какво толкова може да стане? И аз имам право да живея. Така де, щом съм роден, трябва все нещо все някога да се подреди, че да ми е кеф. Писна ми да съм вечно на опашката, да събирам огризките, да чакам на се нахранят царете, за да видя дали има нещо и за мен. Което си е мое, искам си го! Какво толкова, че това, което ще направя не е съвсем морално? За такова нещо не могат да ми търсят отговорност. Мамка му, отворих фонда "и аз съм човек", крайно време е да прелея нещо в него.

fargo 3 image

Ето, задвижихме нещата. Вярно, че той е непрокопсаник и не може и гъза да си намери, за да го завърти в правилната посока, след като е ял плесенясала сьомга. И сигурно, докато си пали джойнта първо ще си опърли мустака. Ама кой пък би го свързал с мен? А и кой ще забележи? Един безобиден взлом, дискретен пробив и ми доставя каквото си е мое. Малко шантаж и той ще е щастлив, и фондът ми ще се запълни.

fargo 3 image

Е, каква беше тая глупост, майка му?! То бива да са ти в гъза ръцете, ама чак пък после да си обършеш лайната в клепачите! Как може да оплеска толкова елементарна задача тоя лайнар? Че и да има претенции? Дотук беше! Едно дискретно побутване, една случайна злополука, о, колко съжалявам...

fargo 3 image

Да, третият сезон на Фарго започна. Започна почти невинно. Двама братя (в ролята Юън МакГрегър. И на двамата, да), единият успял, другият от ония издънки, дето все вадят късата клечка. Силни женски образи, готино кораво старче. А преди това прехвърляне в миналото, нейде в ГДР преди падането на стената, един друг шантаж... И много сняг, разбира се. След това нишката се усуква по типичните за Фарго неочаквани посоки и започват да валят трупове. Засега са само два. Но сезонът тепърва започва и, да, всяка седмица си взимаме двупосочен билет до Фарго и обратно. Пътуването е с десет спирки, по час всяка, а за да стигнеш до последната, трябва да минеш през всяка от другите. И си струва всяка минута. Не, няма да пишем за всеки епизод отделно. Само споделяме, че... Фарго започна!

Текст Ивайло Александров

Ето трейлър на филма

реклама

Градски тип

Васил Читанов

Най-хубавото е да се изправиш пред публика, която не познаваш


ФИЛМИТЕ
Последно гледах
 доста неща, не помня точно, но Helldriver е един от най-великите филми, на които съм попадал! Tokyo Gore Police, Cold Fish и Visitor Q също са жестоки.
Най-големият актьор за мен е
Владо Пенев! Страхотна лигня и аристократизъм в едно, най-добрият е!
Харесвам режисьори като
 Joon-ho Bong, Sion Sono,Takashi Miike.
Няма по-глупав филм от
... абе, сложи 95% от Холивудските филми, които ни заливат и ни казват как трябва да се живее.
Много се смях на
 едно меме в 9gag.Планирам да видя Япония. Държавата, де (смее се).

МУЗИКАТА
Обикновено слушам
 експериментална електронна музика или инди групи.
Никога няма да ми омръзнат
Aphex Twin, Julian Casablancas, Grimes, Radiohead (въпреки,че ги отказах преди години) или 16-битова музика от видеоигри.
Любимата ми група/ изпълнител/ композитор в момента са Julian Casablancas и Grimes.
Най-добрият концерт, на които бях, е този на Plaid.
В София искам да дойдат
 Aphex Twin.

ТЕАТЪРЪТ
Ходя на театър, защото
 има нещо в него (смее се).
Пиесата, която най-много ме впечатли, е
 Психоза 4:48 на Деси Шпатова, с Иво Димчев и Снежина Петрова. Едно от най-великите неща, които съм гледал е, а и съм голям фен на Иво Димчев. Постановката е по текст на Сара Кейн, който е с много разпилян сюжет, много е несвързан, но показва хипотетично какво ти минава в съзнанието непосредствено преди да се самоубиеш. Беше нещо средно между пърформънс и театрално представление.
Друго представление
, което съм гледал много пъти, е Арт с Владо Пенев, Иван Петрушинов и Атанас Атанасов в МГТ “Зад канала“. Истинско удоволствие е да гледаш тези хора.
Обичам текстовете за театър на
Пинтер, но наистина не знам дали е доказуем на сцена. Чехов също, разбира се.
Последно гледах
 Фест на Иво Димчев на видео.

Текст Ивайло Александров/ Фотография Венета Паунова

виж повече
реклама

Най-четени