Бъдещето

icon
Sofialive.bg

Киното има нужда от красота и режисьорката Миранда Джулай успя да направи света с една идея по-красив, говорейки много тихо и внимателно за онова, което ни държи заедно, още с дебюта си Аз, ти и всички, които познаваме (с него обра и де що има награда от независим фестивал). Но това даже не е началото - година по-рано, през 2004-та, списание Filmmaker вече я беше обявило за лицето на американското инди кино.

Чист талант в много области - режисьор, художник и писател, а инсталациите й украсяват Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, Музея Гугенхайм и Музея на американското изкуство Уитни. Нейният седемгодишен проект Learning to Love You More пък накара 8000 души да изпратят снимки на своите родители, хванати в страстна целувка.

На феста ще видим Бъдещето (тя самата в главна роля), където нищи до най-малката подробност отношенията между двойка, обсебена от работата си. Но техният отдавна влязъл в релсите на всекидневието живот придобива нов смисъл, когато намират на улицата коте, без да подозират, че грижите за него ще преобърнат представите им за света.

Текст Мария Македонска

Ресторант за бърз сандвич