Зад кадър

icon
Sofialive.bg

Филмът е по действителен случай, а самият Христо Тотев е един от добрите ни кино оператори - негова е камерата в Адаптация, Суламит и Осъдени души. В този случай Христо е и съсценарист на лентата заедно с режисьора Светослав Овчаров, който последно извади документалката за Тодор Живков Човека и Народа. Премиерата на Зад кадър пък беше на София Филм Фест 2010, след което направи двоен удар на фестивала в Кайро - тръгна си с награда ФИПРЕССИ и с още една за режисура.

Тотев (във филма името му е Антон Кръстев, изигран от Иван Бърнев) се навира между шамарите заради жена си (Касиел Ноа Ашер), която бяга към Западен Берлин, за да лекува болния им син. Почва се едно следене под лупа, непрестанни проблеми и зверски стрес - абе, истински ад. Животът му е направен на парцал, а отношенията му със семейството стават от хладни по-хладни и всичко свършва с развод.

с една дума
РАЗВОД. Всеки десет секунди някой в света се разделя с половинката си. Най-застрашени са тези, които живеят заедно, преди да се оженят - едва 20% от двойките успяват да издържат повече от пет години заедно.

Текст Мартин Дончев

Bar & Diner