Седмичен афиш / Театър

Cats - Оригиналният мюзикъл от Бродуей

От Андрю Лойд Уебър

Продуцент и композитор: Андрю Лойд Уебър; режисьор: Тревър Нън; хореография: Джилиан Лин; костюми: Джон Напиер; по книга на Т. С. Елиът; с Джоана Ампил, Джон Елис, Джоана Лий Мартин, Тони МакГил и др.

Котки, Котки, Котки! И то от Бродуей. Не вярвахме, че ще доживеем мюзикъл от такова ниво и на българска сцена, но ето на, че е факт. На 11, 12, 13 и 14 май от 20:00 и на 13 и 14 май от 14:00 в Зала 1 на НДК ще можеш да потънеш в шедьовъра на Андрю Лойд Уебър и изкуството на един мюзикъл от световно ниво. Това е комбинация от емоции, която малко форми на изкуство могат да ти предоставят, затова не изпускай възможността да се докоснеш до бродуейските таланти и то с оригинален актьорски състав. Мащабната сценична продукция ще пристигне от Великобритания в България още на 9 май и ще са нужни 2 дни да се изгради декора, който напълно ще пресъздаде естествената среда на задния двор, където нощта принадлежи на котките. Пищни декори, омайваща хореография, ръчно изработени костюми, акробатика и изящни гласове ще те залеят от сцената като хладка вълна през горещ летен ден на плажа. Буквално.

cats2 image

Котки е безспорно един от най-големите мюзикъли, някога появявали се на сцена. Андрю Лойд Уебър композира мюзикъла, базирайки го на излязлата през 1939 книга на Т. С. Елиът - Книга за практичните котки на стария опосум. Първото представяне на Котки на сцена е през 1981. Влиза в историята и като най-дълго играната постановка на Бродуей…някога! В ролята на главния женски персонаж - котката Гризабела - ще можеш да видиш фантастичното сопрано Джоана Ампил. Нейната версия на песента “Memory” е една от най-въздействащите в цялата история на мюзикъла.

cats image

Интересът на българската публика обаче е толкова голям, че са останали билети само за спектаклите от 14:00 на 13 и 14 май - късните са изцяло разпродадени. Имаш по-малко от седмица да си вземеш билет, като студенти и ученици могат да получат своите билети само за 45 лева, срещу представяне на ученическа карта или студентска книжка. Действайте!

Билети в мрежата на Eventim.bg от 65 до 155 лв

реклама

Градски тип

Васил Читанов

Най-хубавото е да се изправиш пред публика, която не познаваш


ФИЛМИТЕ
Последно гледах
 доста неща, не помня точно, но Helldriver е един от най-великите филми, на които съм попадал! Tokyo Gore Police, Cold Fish и Visitor Q също са жестоки.
Най-големият актьор за мен е
Владо Пенев! Страхотна лигня и аристократизъм в едно, най-добрият е!
Харесвам режисьори като
 Joon-ho Bong, Sion Sono,Takashi Miike.
Няма по-глупав филм от
... абе, сложи 95% от Холивудските филми, които ни заливат и ни казват как трябва да се живее.
Много се смях на
 едно меме в 9gag.Планирам да видя Япония. Държавата, де (смее се).

МУЗИКАТА
Обикновено слушам
 експериментална електронна музика или инди групи.
Никога няма да ми омръзнат
Aphex Twin, Julian Casablancas, Grimes, Radiohead (въпреки,че ги отказах преди години) или 16-битова музика от видеоигри.
Любимата ми група/ изпълнител/ композитор в момента са Julian Casablancas и Grimes.
Най-добрият концерт, на които бях, е този на Plaid.
В София искам да дойдат
 Aphex Twin.

ТЕАТЪРЪТ
Ходя на театър, защото
 има нещо в него (смее се).
Пиесата, която най-много ме впечатли, е
 Психоза 4:48 на Деси Шпатова, с Иво Димчев и Снежина Петрова. Едно от най-великите неща, които съм гледал е, а и съм голям фен на Иво Димчев. Постановката е по текст на Сара Кейн, който е с много разпилян сюжет, много е несвързан, но показва хипотетично какво ти минава в съзнанието непосредствено преди да се самоубиеш. Беше нещо средно между пърформънс и театрално представление.
Друго представление
, което съм гледал много пъти, е Арт с Владо Пенев, Иван Петрушинов и Атанас Атанасов в МГТ “Зад канала“. Истинско удоволствие е да гледаш тези хора.
Обичам текстовете за театър на
Пинтер, но наистина не знам дали е доказуем на сцена. Чехов също, разбира се.
Последно гледах
 Фест на Иво Димчев на видео.

Текст Ивайло Александров/ Фотография Венета Паунова

виж повече
реклама

Най-четени