Специално за теб

icon
Sofialive.bg

Неведнъж сме подчертавали афинитета ни към бирата, както добре знаеш. Защото добрата бира е най-добър приятел във всякаква ситуация - и за отмора, и в приятелска компания; вкъщи или в заведение; на концерт или пикник. Факт е, че пивото има значение. Затова и отделяме време да подчертаем предимствата на Stolichno. Защото е специална бира. И има специално отношение към теб и иска да ти представи специалната си селекция от културния афиш на столицата. Където можеш да се довериш специално на нас и Stolichno като селектори, нали така?

stolichno image

Нека първо погледнем добре познатото Stolichno Bock. Има няколко причини да го харесваме. Първо - това е една от най-популярните и заслужено търсени тъмни бири у нас. Второ - каквото и да си говорим, в България няма друго пиво, което да предлага бира в стила бок. Какво е това ли? Не, не е просто тъмна бира, както са повечето тъмни лагери. Бок е стил пиво, който се отличава с меден до тъмен цвят, екстрактно съдържание над 15° и алкохол над 6%. При варенето на бирата се използват и тъмни препечени малцове, които отговарят за наситения цвят на пивото и за подчертано карамеленият привкус. Stolichno Bok е класически бок, с алкохол 6,5% и тяло 16°, наситен червеникавокафяв цвят и отлично балансиран вкус с ясно доловими карамелени нотки и аромат на кафе. Отлична компания е и за домашния уют, и за компания в бар, а ако я вземеш с теб на хижа в планината или на вилата, ще бъде повече от удачен финал на вечерта.

stolichno image

Сега да си поговорим за светлото изкушение. Stolichno Weiss е пшенична нефилтрирана бира (знаем я още като weiss или бяла бира). Мътността й е зададена от наличието на мая и фината механична утайка, която остава на дъното ѝ. За да се насладиш напълно на вкуса и аромата на Stolichno Weiss, най-добре е да я пиеш в специални чаши. Те са тънки в основата, за да задържат на дъното бирената мая, и тумбести във върха, за да насочат мехурчетата и ароматите навън. Произвежда се по традиционния за стила бира начин и е достоен опонент на немските вайс бири. Върви отлично с месни ястия и е чудесна компания в слънчев ден или като допълнение към вечерното меню.

stolichno image

Ето тези неща правят Stolichno специалитета при бирите, а сега посрещаме с аплодисменти новата елегантна форма, с която се появи тази есен. Детайлите са много важни, знаеш.


Но освен страхотната си форма Stolichno не изневери на стилното си съдържание. А за да те вдъхнови винаги да търсиш качеството навсякъде около теб, този месец всяка седмица ще ти представя заедно с нас по един специалитет в културния живот на столицата. Предупредихме те - комбинацията Sofia Live и Stolichno е сериозна заявка и не бива да я пропускаш.

Тази седмица специалитетът е самото Stolichno, защото определено е част от градската култура. Другата седмица ще разбереш кой е литературният специалитет в градското меню, а сега е крайно време да си кажем наздраве.