Неделя е ден за брънч

icon
Sofialive.bg

Неделя е. Току що си се събудил и главата ти още се рее в царството Морфеево. Постепенно денят се избистря, пиеш кафе, закусваш леко и никак, ама никак не ти се занимава с приготвяне на обяд и влизане в мързелива рутина. Предпочиташ да се видиш с приятели за лек разговор и неделно безвремие. А какво ще кажеш да е съчетано с отлична храна? Ела с нас към ресторант Сезони на хотел Хилтън!

Традициите на неделния брънч в Сезони датират чак от 2001, когато отваря врати и самият Хилтън. Гостите на хотела са от цял свят и са свикнали да търсят апетитни блюда в това типично неделно време между обяда и закуската, за да се насладят на заслужената седмична почивка и да поглезят небцето си с превъзходни ястия и подбрани напитки.

сезони брънч image

Спираме колата на паркинга на хотел Хилтън, който е безплатен за клиенти на ресторанта. Заведението е просторно и едновременно с това уютно и комфортно, а панорамните прозорци към Витоша огряват масите с яркото обедно слънце - дори през зимата Сезони е светло и топло място.

За годините, в които се предлага, брънчът в ресторант Сезони се е наложил като любим момент от седмицата за много постоянни посетители, които са тук почти всяка неделя. Затова и не е изненада, че немалко семейни приятелства и познанства са се родили именно в просторната и удобна зала на ресторанта. Че какво по-приятно има от това да се запознаеш с приятни събеседници в неангажираща атмосфера и в компанията на изкусителни блюда и да си правите среща на същото място по същото време?

сезони брънч image

Тъй като брънчът е хармонично съчетание между закуска и обяд, първо се насочваме към стейшъна със закуски. Там апетитно подредени ни чакат кроасани, датски сладкиши, мъфини, палачинки, гофрети, както и омлети и яйца по бенедиктински. Разбира се, всичко е прясно приготвено от екипа в кухнята на ресторанта специално за брънча. Както всъщност и всичко в менюто на Сезони.


Салатеният бар е зареден според сезона, като специална секция е отделена за тяхната Цезар салата. Имаме и акцент на антипасти и рибен кът, който включва пушена сьомга, пъстърва, херинга, хайвер с кондименти и коктейлни скариди. За компания на различните хрупкави и ароматни хлебчета можем да избираме сред изобилна селекция колбаси от специално подбрани български и италиански производители, както и ростбиф и пуешко. А в азиатския кът ще намерим много суши предложения, салата с нудели и азиатски сосове. Ние пък с радост се насочихме към богатия избор български, френски и италиански сирена, кисело мляко и ядки. Разбира се, супите също присъстват според сезона, а тиквената крем супа е отлично зимно решение.

сезони брънч image

След леко подхапване се отпускаме на приятен разговор и чаша ароматно кафе или пенливо вино, а ако в компанията има семейство с деца, можем да сме напълно спокойни, че малчуганите няма да се отегчат и да искат да си ходим. Неделните брънчове на ресторант Сезони имат специално отношение към хлапетата с детския си кът, където за тях се грижи екип аниматори от Wonder Group. Сред забавленията за тях има различни игри, състезания на различна тематика - разбира се, в момента е зимна, песни и рисуване. Деца до 10 години идват с родителите си напълно безплатно, а от 10 до 15 ползват 50% намаление от цената от 46 лева на човек.

В ранния следобед идва ред на по-сериозното хранене. Основните ястия са заешко конфи, свинско филе, пене с доматен сос, пълнени калмари, картофи с розмарин. А различните готвени меса и пържените картофки вървят отлично с чаша изстудена наливна бира.

Десертите са на особена почит в ресторант Сезони. Изборът е богат между различни сладки изкушения - фонтана с шоколад, любим на малки и големи, крем брюле, панакота, тирамису, шоколадови профитероли и цяла количка с ябълков щрудел. Отличен финал на един спокоен и приятно мързелив неделен следобед.

сезони брънч image

Брънчовете на ресторант Сезони са всяка неделя между 12:00 и 15:30 и съчетават в едно отлична кухня, храни, приготвени с внимание и любов, специално отношение към гостите от любезния и отзивчив персонал и социална мрежа на живо. Екипът на ресторанта се ръководи от главния готвач Ива Михайлова и мениджъра Храни и напитки Адриан Толоев, които винаги са на линия, отзовават се на всяко запитване и са винаги готови да предложат съвет или насока. Освен че са традиция за ресторанта повече от 15 години, бръночевете в Сезони са и тематични за специални случаи - Великден, Коледа, Нова година, Октоберфест, 8 март. Защото Сезони наистина е много повече от отличен ресторант.

Текст Ивайло Александров/ Фотография Славея Йорданова

Тя мечтае за Берлин и си пада по летните ризи, а той копнее за повече време и затова живее за момента