La Bottega Due Piani

icon
Sofialive.bg

ул. Цар Иван Шишман 24;
0889 95 22 66;
пн-нд 10:00 - 23:00;
www.labottega.bg
www.facebook.com/la.bottega.sofia

Тип кухня: италианска.
Средно меню за двама: около 50 лв. (салата, основно, десерт, чаша вино).
Седящи места: 40 бр.
Има Wi-Fi и обедно меню. Плащане и с карта.

Малката Италия като ресторантче на втория етаж

Освен дърветата, на една от най-знаковите и китни софийски улици - Шишман, разцъфна още един от чаровните ресторанти-магазинчета La Bottega. И както при другите, така и тук има нещо, което си е само негово - собствен почерк и чар. La Bottega Due piani се е настанил удобно на два етажа на номер 24, като първият е основно магазин, а вторият е за всички любители на изпипаната и традиционна италианска кухня.

Усетили сме вече приятната среда от другите им местенца и затова тръпнем да се качим горе и да забравим служебните задачи и градската глъчка. Когато се качиш по дървеното стълбище, отдясно те чакат две маси, а прозорецът гледа към вътрешните дворчета на старите къщи и игрището на 7 СОУ "Свети Седмочисленици", пълно с тичащи хлапета.

La Bottega Due Piani image

Отсреща пък, в по-просторната част на етажа, виждаш живота по Шишман и фасадите на емблематичните за улицата сгради. Самият интериор е вдъхновен от индустриалния дизайн и си пасва чудесно с градския пейзаж навън, вкусните предложения в менюто и селекцията първокласни вина.

La Bottega Due Piani image


Кухнята! Този път тя е част от горната зала на La Bottega и готвачите се грижат за поръчката ти буквално пред теб. Ако питаш шеф Боби Янев, той вероятно би ти препоръчал Талята от телешко филе, поднесена с червен лук конфи, задушена прясна бакла, пресни картофи и летен ремулад. Още докато кимаш отнесено, екипът около пещта се заема с приготвянето на ястието, а ти отпиваш любимото си вино и гледаш как майсторите творят, без обаче различните аромати да се натрапват в ресторанта.

La Bottega Due Piani image

Топъл ден, разходка по Шишман. Влизаш в магазинчето на номер 24, качваш се в ресторантчето на втория етаж и отваряш чакрите си за отлична италианска кухня, удостоена със сертификата за качество Ospitalita Italiana. За час-два забравяш за ангажиментите и дневната динамика и се концентрираш върху сетивата си. Звучи като отлична сделка, нали?

Текст Ивайло Александров / Фотография Славея Йорданова

 

Носи в джоба си още куп готини места от града
с мобилното приложение на Sofia Live

sofia_live_mobile_app_728

Малката Италия като ресторантче на втория етаж