За нас

Sofia Live е онлайн издание за градска култура, забавление и стил на поведение. Независима медия от нов тип – с модерна визия, умерено позитивна, искрена, спонтанна. Електронно издание, което разчита на авторски текстове, адекватни коментари и умело защитени тези; на свеж и достъпен език; на интересни и непреекспонирани лица; на стилни фотосесии.

Скритото оръжие на медията е сутрешното й онлайн радио предаване - 180 минути София с Насо Русков, което всеки делничен ден от 09:00 до 12:00 осигурява насъщната доза музика и хумор за по-лек старт на деня.

Sofia Live предлага внимателно подбрано съдържание, произведено тук и сега, от млади хора за млади хора.

Аудиторията на Sofia Live е между 25 и 45-годишна възраст - любопитна, образована, динамична. Талантливи хора, които търсят винаги новото, качественото, оригиналното. Обичат работата си, умеят да са делови и знаят как да се забавляват. Поемат рискове, имат собствена гражданска позиция, нямат време за губене.

Sofia Live прави точно това: с внимателната си селекция пести време, с критичния си поглед обхожда по друг начин града; има памет за нещата, но и желание да ги подобри.

Sofia Live е не просто преносител на информация, а и генератор на нелоши идеи и смислени събития; приятно четиво и добър пътеводител - за да сме там, където наистина си струва.

В справочната си част Sofia Live съдържа тонове полезна информация, структурирана така, че всяко търсене да води до лесно намиране. От програмата на кината, музиката на живо и тазседмичните партита през най-доброто от театъра, най-интересните изложби и най-новите места за хапване до центровете за красота и грижа за тялото. От аптеките, болниците и ветеринарните клиники през телефони за спешни повиквания и аварии, дежурни отделения и почистване по домовете до куриерски услуги, маршрутки и хамали. Изобщо - „Животът. Накуп."

Медията не отстъпва и на последните технологии с мобилната версия на сайта и новата си апликация за смартфони и таблети, която предлага най-актуалните материали за деня, плюс карта и списък на заведенията в столицата с точни GPS координати, авторски ревюта и подробна сервизна информация. Приложението дава възможност бързо да отреагираш при аварийна ситуация чрез бутоните "Спешно" и "Услуги", да намериш най-близката аптека или просто да поръчаш предпочитаното от теб такси. Новата двуезична версия (на български и английски език) е достъпна през Android Market (Google Play) за устройства с операционна система Android и Apple Store - за iPhone и iPad.

Екипът
Ивайло Александров - редактор и автор
Деяна Узунова - редактор и автор
Ана Табакова - маркетинг и реклама
Насо Русков - автор и водещ на сутрешния блок

Външни автори
Патриция Николова - театър
Михаела Самарджиева - лайфстайл
Дани Николова - лайфстайл
Никола Шахпазов - лайфстайл
Стефан Икога - коментари и разкази
Иван Димитров - коментари и разкази

Sofia Live има какво да каже и го прави.

реклама
реклама

Най-четени