Биляна Йотовска: В натоварени моменти бих си събрала багажа и отишла на екзотичен остров

Биляна Йотовска е доста повече от красиво, съблазнително момиче от Инстаграм с много последователи, по което се въздиша и преглъща. Повечето от вас знаят, че Биби може да се похвали с титли в турнири IFBB и NPC в категория „Бикини фитнес“, Flex Model Bikini Search (Лас Вегас), образование на художник, издадени книги за здравословен начин на живот, собствен бранд и не спира дотук. Това, което обаче едва ли знаете, е защо не си прави селфита с муцка патешки устни, с какво е преяла последно, какво е смазала под възглавницата си и на кой филм са плакали заедно със съпруга ѝ. Четете нататък и ще разберете и още:

Ти си адски активна – не само физически, а и покрай всичките ти останали ангажименти. Как разпускаш от психическата умора и пренапрежение?

Така е, винаги съм вършела сто неща, буквално! Но най-важното е, че всичко, с което се занимавам, ми харесва и всъщност ме “зарежда”. И все пак, обичам уикендите, в които не работя, да сме у дома на двора, с Митко и Никол, и домашните любимци. В този ред на мисли - обичам лятото! Обожавам почивките, споделени със семейството. Мечтая да имаме все повече време заедно, защото това за мен е безценно. Смело мога да кажа, че заниманията с тях ми помагат да разтоварвам.

Спазването на хранителни режими не е лека работа, чисто психически. Когато го нарушим, а това на всекиго се случва, като че ли е доста важно как ще минем през този момент – някакви съвети?

За мен да се храня здравословно е начин на живот, а не режим или диета. Винаги съм се хранила така, без да изпадам в крайности. Това, към което се стремя да науча и всички мои клиенти, е да променят в дългосрочен план здравословните си навици! Въпрос на здраве е, не на суета. Иначе ако “кривнем малко от диетата” няма да се случи нищо. При много хора това е психически проблем, изпадат в крайности и попадат в един омагьосан кръг. А всъщност нещата, свързани със здравословния начин на живот, са много прости. Добра физическа активност, разумно хранене и изградени навици. Формулата е простичка, изпълнението само изглежда трудно, но трябва просто да се вслушваме в тялото си.

Кога последно преяде и с какво?

Е, ще бъда честна! Преяждането беше чудно, ха-ха! С манго и папая по време на последната ни семейна почивка на остров Мавриций. Всеки, който ме познава, знае, че обожавам екзотични плодове. Всеки път, когато имам възможност да прекаля с тях, го правя, без да се чувствам гузно. Сладки и тестени изделия не ме привличат, но плодове - ооо, да!

Пиеш по 3-3,5 литра вода на ден - повечето хора биха изкарали половината ден в тоалетната по малка нужда, ако го правят. Как се свиква с това?

Искам да кажа, че това никак не е голямо количество вода. Всъщност пия и повече, особено лятото. И, да, и аз ходя до тоалетната, ха-ха. Това са нормални физиологични процеси, които не бива да ни притесняват… За мен по-страшно е да не набавям на тялото си хидратацията, от която има нужда всъщност.

Имаш ли приятели, които никога не са спортували нищо и не са спазвали хранителни режими? Или пък те самите те избягват, защото само ги ръчкаш да променят това?

Хм, добър въпрос, със сигурност имам и такива познати, но да кажем, че не са хора, с които контактувам много често. Не за друго, просто средата ми е такава, около мен 90% от хората спортуват малко или много. За “ръчкането”, ох, да - правя го! Но хората около мен го наричат “мотивация”. Факт е, че успявам да мотивирам много хора да бъдат по-активни и това изключително много ме радва.

На рождения ден на Митко на остров Мавриций

От датата 4 април 2020 е последната твоя снимка в инстаграм профила ти с дък фейс, която открих и то в нея пращаш целувки към обектива. Това е страхотно! Ти просто се усмихваш много естествено на снимките си. Рядко си правиш и селфита (и са предимно мирър селфита). Това умишлена стратегия ли е, или е защото самата ти се дразниш на дък фейс-а, или по друга причина?

Искрено ме разсмя с този въпрос! Момент, да си отворя Инстаграма да я видя тази снимка! Ле-ле, преди 2 години, смятай! Ами, мисля си, че при повечето момичета е вид комплекс, знам ли… от това, че са имали тънки устни и впоследствие доста са “инвестирали” в тях. Моите устни са естествени, зъбите ми също. Слава Богу, не ми се налага да се подлагам на такъв тип корекции. За жалост, при повечето момичета се получава едно “прекаляване”, което аз лично не харесвам. Но всеки е свободен да експериментира със себе си, както му харесва, нали?

Ама разбира се. А налазват ли понякога в профила ти ненормалници? Или сянката на съпруга ти Митко Димитров, европейски и световен шампион по културизъм, тежи там достатъчно, за да "блокира" всякакви неприлични предложения и простотии?

О, такива хора винаги се намират, но все пак мога да се похваля, че са рядкост при мен. Определено вярвам, че както Митко, така и самата аз респектирам достатъчно, за да няма преобладаващо такова присъствие в профила ми.

Случвало ли се е някъде офлайн някой да те сваля, неразбрал, че спрямо жена със съпруг като Митко такива работи не бива?

Случвало ми се е, разбира се, но нямам кой знае какви истории в тази насока.

На почивка в село Баня

Ще се окаже, че съпругът ти, колкото и да е застрашителен на вид, май е добра душа, нали? На кой филм последно плакахте заедно?

Такъв е, доста търпелив и услужлив, но пък като му прелее чашата – ти да видиш пожар! Да не му е човек насреща. Относно филма - “В сърцето на машината”, страхотен филм на нашия приятел Александър Сано.

Изглеждаш много енергична и организирана – ти ли си генералът вкъщи, когото другите слушат?

Определено аз съм по-дейна и активна – да. Но важните решения ги взимаме семейно.

Какъв тип грижа, жестове, отношение от любимия човек те карат да се чувстваш обичана?

В годините с Митко сме си правили какви ли не подаръци и изненади. Все пак сме заедно от 18 години! Като се замисля най-ценното за мен е, че въпреки дългите години, в които сме заедно, не сме спирали да си правим мили романтични жестове. Това поддържа огъня и апелирам всички млади двойки да не спират да се грижат за отношенията си.

На какво последно те научи дъщеря ти?

Никол вече е на 12, голямо момиче е! Тя ме учи на търпение всеки ден, особено сега в тази възраст. Никол ми показа любовта по начин, по който само едно дете може да направи. Близостта с нея ми е от изключителна важност и държа да прекарваме време заедно, да споделяме и изграждаме връзка в съзнателния и живот. Заедно да пораствам

Имаш страх от буболечки, а живеете в къща – колко често се чува писък "Миткооо, пааааяааак!", преди да дойде да те спаси мъжът ти?

Чак страх не, но определено не са ми приятни. Спомням си веднъж вкъщи беше влязъл огромен зелен скакалец. Гонихме го из спалнята около час и накрая Митко ми каза, че го е хванал и изхвърлил навън. Легнах си спокойна, а на сутринта намерих скакалеца задушен под МОЯТА възглавница! Досещаш се какво стана, ха-ха.

Какво последно те разплака? А какво те разсмя на глас?

Плаках много за баба ми Невена… вече е звездичка. Относно смеха - ами, всеки ден се смея, може би се сещам за едно от кучетата ни - Мери-Роуз. Много е смешно това корги, когато сме на двора тя определено е Номер 1.

Първи учебен ден на Никол - дъщерята на Биляна и Митко

Колко най-дълго време се е случвало изобщо да не тренираш? Какво се случи – травма, лична драма?

Не повече от 4-5 дни, ако съм ангажирана с работата ми. Например, като сме на някое спортно изложение и просто приоритетите са други. Заради “драма” не ми се е случвало да не тренирам. Мен спортът ме зарежда и разтоварва!

Имаш собствена линия спортни дрехи. Преди тренировка колко време изкарваш пред огледалото, докато си избереш екипчето за днес?

Да – Biliana Yotovska Label – и вече мога да се похваля с доста успешни колекции. Не съм суетна в избора на дрехи, в каквото настроение съм – това обличам.

Споделяла си, че почти не правиш упражнения за гърди, например вдигане от лежанка, заради силикона - има ли други упражнения, които по някакви причини избягваш или защото не ги обичаш?

Не, само упражненията за гърди избягвам.

От състезанието Flex Model Bikini Search в Лас Вегас, на което Биляна става победител

Какво послание имаш за мъжете, които имат по-малко мускули и плочки от теб?

Не обичам да се сравнявам с мъжете. Но определено мога да забележа кога един мъж се грижи за външния си вид. Наясно съм, че не всеки може да изгради и поддържа мускулатура като тази на Митко. Важно за мен е човек да се грижи за здравето си, а формата непременно ще е бонус към това.

Случвало ли ти се е да набиеш мъж, някой да те е ядосвал и да ти е идвало да го напердашиш набързо?

По-скоро не. Това не е моят начин да изразявам емоциите си.

Въпреки всичко, което „носиш“ на гърба си, ти не си машина: идвало ли ти е просто да зарежеш всичко, да вземеш кутия сладолед и мега пакет чипс и да се кльофнеш пред телевизора?

Категорично не си представям така почивката, не! Просто моето съзнание не работи така. Първо, не обичам чипс, второ – по-скоро бих си събрала багажа и бих отишла на море! И по-възможност – на някой екзотичен остров…

Помниш ли кога изяде последната си пица в живота си, каква беше?

Истината е, че не обичам такива храни. Последно, когато хапвах нещо по-калорично (така да го определя), бяха уникално вкусни пържени картофки в село Баня, домашни. Но по-приятното е, че докато ги хапвах, бях в едно джакузи с наргиле до мен и чаша хубав ром. Така де, бяхме двамата с Митко…

Назначават те за министър на народния фитнес в България – какво най-напред ще въведеш?

Бих се опитала да осигуря безплатни спортни занимания за по-малките деца, както и подобни образователни активности. Спортът е здраве и тези навици се изграждат в ранна детска възраст. Щастлива съм, че съм провеждала редица здравословни срещи из цялата страна и за мен е много ценна обратната връзка след тях. Както големи, така и малки се мотивират за по-добрата версия на себе си.

Обичаш да "тичаш" по много писти. Коя е следващата ти цел?

В момента се подготвям да “спринтирам” към пазара в Европа. Предстои ми участие в голямо спортно експо в Римини, Италия. Ще имам щанд на моя бранд. Залагам големи надежди и се надявам да бъде успешно участие.

Успех! Нещо, което искаш да споделиш за финал?

Искам да пожелая на всички здраве! Няма по-важно нещо от това. Здрави ли сме, можем да работим, да се грижим за децата си, да споделяме хубаво време заедно.

 

 Интервю на Милен Антиохов

Биляна Йотовска е доста повече от красиво, съблазнително момиче от Инстаграм с много последователи, по което се въздиша и преглъща. Повечето от вас знаят, че Биби може да се похвали с титли в турнири IFBB и NPC в категория „Бикини фитнес“, Flex Model Bikini Search (Лас Вегас), образование на художник, издадени книги за здравословен начин на живот, собствен бранд и не спира дотук. Това, което обаче едва ли знаете, е защо не си прави селфита с муцка патешки устни, с какво е преяла последно, какво е смазала под възглавницата си и на кой филм са плакали заедно със съпруга ѝ. Четете нататък и ще разберете и още:

Ти си адски активна – не само физически, а и покрай всичките ти останали ангажименти. Как разпускаш от психическата умора и пренапрежение?

Така е, винаги съм вършела сто неща, буквално! Но най-важното е, че всичко, с което се занимавам, ми харесва и всъщност ме “зарежда”. И все пак, обичам уикендите, в които не работя, да сме у дома на двора, с Митко и Никол, и домашните любимци. В този ред на мисли - обичам лятото! Обожавам почивките, споделени със семейството. Мечтая да имаме все повече време заедно, защото това за мен е безценно. Смело мога да кажа, че заниманията с тях ми помагат да разтоварвам.

Спазването на хранителни режими не е лека работа, чисто психически. Когато го нарушим, а това на всекиго се случва, като че ли е доста важно как ще минем през този момент – някакви съвети?

За мен да се храня здравословно е начин на живот, а не режим или диета. Винаги съм се хранила така, без да изпадам в крайности. Това, към което се стремя да науча и всички мои клиенти, е да променят в дългосрочен план здравословните си навици! Въпрос на здраве е, не на суета. Иначе ако “кривнем малко от диетата” няма да се случи нищо. При много хора това е психически проблем, изпадат в крайности и попадат в един омагьосан кръг. А всъщност нещата, свързани със здравословния начин на живот, са много прости. Добра физическа активност, разумно хранене и изградени навици. Формулата е простичка, изпълнението само изглежда трудно, но трябва просто да се вслушваме в тялото си.

Кога последно преяде и с какво?

Е, ще бъда честна! Преяждането беше чудно, ха-ха! С манго и папая по време на последната ни семейна почивка на остров Мавриций. Всеки, който ме познава, знае, че обожавам екзотични плодове. Всеки път, когато имам възможност да прекаля с тях, го правя, без да се чувствам гузно. Сладки и тестени изделия не ме привличат, но плодове - ооо, да!

Пиеш по 3-3,5 литра вода на ден - повечето хора биха изкарали половината ден в тоалетната по малка нужда, ако го правят. Как се свиква с това?

Искам да кажа, че това никак не е голямо количество вода. Всъщност пия и повече, особено лятото. И, да, и аз ходя до тоалетната, ха-ха. Това са нормални физиологични процеси, които не бива да ни притесняват… За мен по-страшно е да не набавям на тялото си хидратацията, от която има нужда всъщност.

Имаш ли приятели, които никога не са спортували нищо и не са спазвали хранителни режими? Или пък те самите те избягват, защото само ги ръчкаш да променят това?

Хм, добър въпрос, със сигурност имам и такива познати, но да кажем, че не са хора, с които контактувам много често. Не за друго, просто средата ми е такава, около мен 90% от хората спортуват малко или много. За “ръчкането”, ох, да - правя го! Но хората около мен го наричат “мотивация”. Факт е, че успявам да мотивирам много хора да бъдат по-активни и това изключително много ме радва.

На рождения ден на Митко на остров Мавриций

От датата 4 април 2020 е последната твоя снимка в инстаграм профила ти с дък фейс, която открих и то в нея пращаш целувки към обектива. Това е страхотно! Ти просто се усмихваш много естествено на снимките си. Рядко си правиш и селфита (и са предимно мирър селфита). Това умишлена стратегия ли е, или е защото самата ти се дразниш на дък фейс-а, или по друга причина?

Искрено ме разсмя с този въпрос! Момент, да си отворя Инстаграма да я видя тази снимка! Ле-ле, преди 2 години, смятай! Ами, мисля си, че при повечето момичета е вид комплекс, знам ли… от това, че са имали тънки устни и впоследствие доста са “инвестирали” в тях. Моите устни са естествени, зъбите ми също. Слава Богу, не ми се налага да се подлагам на такъв тип корекции. За жалост, при повечето момичета се получава едно “прекаляване”, което аз лично не харесвам. Но всеки е свободен да експериментира със себе си, както му харесва, нали?

Ама разбира се. А налазват ли понякога в профила ти ненормалници? Или сянката на съпруга ти Митко Димитров, европейски и световен шампион по културизъм, тежи там достатъчно, за да "блокира" всякакви неприлични предложения и простотии?

О, такива хора винаги се намират, но все пак мога да се похваля, че са рядкост при мен. Определено вярвам, че както Митко, така и самата аз респектирам достатъчно, за да няма преобладаващо такова присъствие в профила ми.

Случвало ли се е някъде офлайн някой да те сваля, неразбрал, че спрямо жена със съпруг като Митко такива работи не бива?

Случвало ми се е, разбира се, но нямам кой знае какви истории в тази насока.

На почивка в село Баня

Ще се окаже, че съпругът ти, колкото и да е застрашителен на вид, май е добра душа, нали? На кой филм последно плакахте заедно?

Такъв е, доста търпелив и услужлив, но пък като му прелее чашата – ти да видиш пожар! Да не му е човек насреща. Относно филма - “В сърцето на машината”, страхотен филм на нашия приятел Александър Сано.

Изглеждаш много енергична и организирана – ти ли си генералът вкъщи, когото другите слушат?

Определено аз съм по-дейна и активна – да. Но важните решения ги взимаме семейно.

Какъв тип грижа, жестове, отношение от любимия човек те карат да се чувстваш обичана?

В годините с Митко сме си правили какви ли не подаръци и изненади. Все пак сме заедно от 18 години! Като се замисля най-ценното за мен е, че въпреки дългите години, в които сме заедно, не сме спирали да си правим мили романтични жестове. Това поддържа огъня и апелирам всички млади двойки да не спират да се грижат за отношенията си.

На какво последно те научи дъщеря ти?

Никол вече е на 12, голямо момиче е! Тя ме учи на търпение всеки ден, особено сега в тази възраст. Никол ми показа любовта по начин, по който само едно дете може да направи. Близостта с нея ми е от изключителна важност и държа да прекарваме време заедно, да споделяме и изграждаме връзка в съзнателния и живот. Заедно да пораствам

Имаш страх от буболечки, а живеете в къща – колко често се чува писък "Миткооо, пааааяааак!", преди да дойде да те спаси мъжът ти?

Чак страх не, но определено не са ми приятни. Спомням си веднъж вкъщи беше влязъл огромен зелен скакалец. Гонихме го из спалнята около час и накрая Митко ми каза, че го е хванал и изхвърлил навън. Легнах си спокойна, а на сутринта намерих скакалеца задушен под МОЯТА възглавница! Досещаш се какво стана, ха-ха.

Какво последно те разплака? А какво те разсмя на глас?

Плаках много за баба ми Невена… вече е звездичка. Относно смеха - ами, всеки ден се смея, може би се сещам за едно от кучетата ни - Мери-Роуз. Много е смешно това корги, когато сме на двора тя определено е Номер 1.

Първи учебен ден на Никол - дъщерята на Биляна и Митко

Колко най-дълго време се е случвало изобщо да не тренираш? Какво се случи – травма, лична драма?

Не повече от 4-5 дни, ако съм ангажирана с работата ми. Например, като сме на някое спортно изложение и просто приоритетите са други. Заради “драма” не ми се е случвало да не тренирам. Мен спортът ме зарежда и разтоварва!

Имаш собствена линия спортни дрехи. Преди тренировка колко време изкарваш пред огледалото, докато си избереш екипчето за днес?

Да – Biliana Yotovska Label – и вече мога да се похваля с доста успешни колекции. Не съм суетна в избора на дрехи, в каквото настроение съм – това обличам.

Споделяла си, че почти не правиш упражнения за гърди, например вдигане от лежанка, заради силикона - има ли други упражнения, които по някакви причини избягваш или защото не ги обичаш?

Не, само упражненията за гърди избягвам.

От състезанието Flex Model Bikini Search в Лас Вегас, на което Биляна става победител

Какво послание имаш за мъжете, които имат по-малко мускули и плочки от теб?

Не обичам да се сравнявам с мъжете. Но определено мога да забележа кога един мъж се грижи за външния си вид. Наясно съм, че не всеки може да изгради и поддържа мускулатура като тази на Митко. Важно за мен е човек да се грижи за здравето си, а формата непременно ще е бонус към това.

Случвало ли ти се е да набиеш мъж, някой да те е ядосвал и да ти е идвало да го напердашиш набързо?

По-скоро не. Това не е моят начин да изразявам емоциите си.

Въпреки всичко, което „носиш“ на гърба си, ти не си машина: идвало ли ти е просто да зарежеш всичко, да вземеш кутия сладолед и мега пакет чипс и да се кльофнеш пред телевизора?

Категорично не си представям така почивката, не! Просто моето съзнание не работи така. Първо, не обичам чипс, второ – по-скоро бих си събрала багажа и бих отишла на море! И по-възможност – на някой екзотичен остров…

Помниш ли кога изяде последната си пица в живота си, каква беше?

Истината е, че не обичам такива храни. Последно, когато хапвах нещо по-калорично (така да го определя), бяха уникално вкусни пържени картофки в село Баня, домашни. Но по-приятното е, че докато ги хапвах, бях в едно джакузи с наргиле до мен и чаша хубав ром. Така де, бяхме двамата с Митко…

Назначават те за министър на народния фитнес в България – какво най-напред ще въведеш?

Бих се опитала да осигуря безплатни спортни занимания за по-малките деца, както и подобни образователни активности. Спортът е здраве и тези навици се изграждат в ранна детска възраст. Щастлива съм, че съм провеждала редица здравословни срещи из цялата страна и за мен е много ценна обратната връзка след тях. Както големи, така и малки се мотивират за по-добрата версия на себе си.

Обичаш да "тичаш" по много писти. Коя е следващата ти цел?

В момента се подготвям да “спринтирам” към пазара в Европа. Предстои ми участие в голямо спортно експо в Римини, Италия. Ще имам щанд на моя бранд. Залагам големи надежди и се надявам да бъде успешно участие.

Успех! Нещо, което искаш да споделиш за финал?

Искам да пожелая на всички здраве! Няма по-важно нещо от това. Здрави ли сме, можем да работим, да се грижим за децата си, да споделяме хубаво време заедно.

 

 Интервю на Милен Антиохов

Гласували общо: 1 потребители