Австрийски линцер с мармалад

Да направиш съвършените австрийски линцери е напълно осъществима задача, просто следвай стъпките по-долу и ще се сдобиеш с цяла купа щастие!

Какво ти е необходимо:
меко масло, нарязано на кубчета - 200 г
захар - 180 г
жълтъци - 2 бр
бадеми, фино смляни - 130 г
бяло брашно - 260 г
сол - 1/4 ч.л.
ванилия - 1 ч.л.
лимонова кора - 1 ч.л.
мармалад (от малини, шипки и др.) - 300 г
пудра захар за поръсване

Начин на работа:
Постави омекналото масло в голяма купа и прибавие 180 г захар. С помоща на миксер ги разбий докато се получи пухкав крем. Tова ще ти отнеме около 4-5 минути. Прибави жълтъците и разбъркай добре.Спри миксера и го остави настрана. Вземи най-голямата лъжица, която имаш или силиконова шпатула за бъркане. В отделна купа смеси брашното, смлените бадеми, солта, ванилията и лимоновата кора и ги разбъркай добре. Прибави всички сухи съставки наведнъж върху приготвената маслена смес и ги объркай
внимателно с шпатулата или лъжицата. Когато сместа стане прекалено гъста можеш да се поизцапаш и да започнеш да бъркаш с ръка. Не меси тестото, а само го събери с ръце, докато се получи хомогенно. Направи тестото на диск и го завий със стреч фолио. Остави го за поне 1 час в хладилник, за да се стегне. Загрей фурната на 170С. Застели подходящи тави с хартия за печене.
Извади тестото от хладилника и го раздели на няколко порции. Разточи всяка порция тесто върху добре набрашнена повърхност, докато достигне дебелина от 2-3 мм. С помоща на чаша или кътер за бисквити изрежи кръгли бисквити с диаметър около 5 см. На половината от изрязаните бисквити изрежи малко кръгло прозорче в центъра. Подреди изрязаните бисквити в тава на разстояние около 2-3 пръста една от друга. Печи ги докато станат златисти (около 10 минути). Извади тавата от фурната и остави бисквитите да се охладят леко върху нея. След като се стегнат ги извади да се доохладят върху решетка. Слепи една цяла бисквита с една бисквита с прозорче с малко мармалад по между им. Подреди ги в чиния и ги наръси с пудра захар отгоре. Прояви малко търпение и им дай един час преди да ги нападнеш, за да попие леко мармалада. Нападай!

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Да направиш съвършените австрийски линцери е напълно осъществима задача, просто следвай стъпките по-долу и ще се сдобиеш с цяла купа щастие!

Какво ти е необходимо:
меко масло, нарязано на кубчета - 200 г
захар - 180 г
жълтъци - 2 бр
бадеми, фино смляни - 130 г
бяло брашно - 260 г
сол - 1/4 ч.л.
ванилия - 1 ч.л.
лимонова кора - 1 ч.л.
мармалад (от малини, шипки и др.) - 300 г
пудра захар за поръсване

Начин на работа:
Постави омекналото масло в голяма купа и прибавие 180 г захар. С помоща на миксер ги разбий докато се получи пухкав крем. Tова ще ти отнеме около 4-5 минути. Прибави жълтъците и разбъркай добре.Спри миксера и го остави настрана. Вземи най-голямата лъжица, която имаш или силиконова шпатула за бъркане. В отделна купа смеси брашното, смлените бадеми, солта, ванилията и лимоновата кора и ги разбъркай добре. Прибави всички сухи съставки наведнъж върху приготвената маслена смес и ги объркай
внимателно с шпатулата или лъжицата. Когато сместа стане прекалено гъста можеш да се поизцапаш и да започнеш да бъркаш с ръка. Не меси тестото, а само го събери с ръце, докато се получи хомогенно. Направи тестото на диск и го завий със стреч фолио. Остави го за поне 1 час в хладилник, за да се стегне. Загрей фурната на 170С. Застели подходящи тави с хартия за печене.
Извади тестото от хладилника и го раздели на няколко порции. Разточи всяка порция тесто върху добре набрашнена повърхност, докато достигне дебелина от 2-3 мм. С помоща на чаша или кътер за бисквити изрежи кръгли бисквити с диаметър около 5 см. На половината от изрязаните бисквити изрежи малко кръгло прозорче в центъра. Подреди изрязаните бисквити в тава на разстояние около 2-3 пръста една от друга. Печи ги докато станат златисти (около 10 минути). Извади тавата от фурната и остави бисквитите да се охладят леко върху нея. След като се стегнат ги извади да се доохладят върху решетка. Слепи една цяла бисквита с една бисквита с прозорче с малко мармалад по между им. Подреди ги в чиния и ги наръси с пудра захар отгоре. Прояви малко търпение и им дай един час преди да ги нападнеш, за да попие леко мармалада. Нападай!

По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Гласували общо: 1 потребители