Като летен спомен

Бързо си признаваме, че смокините са едни от най-любимите ни плодове през септември - месеца, в който лятото се измъква по терлици, а есента още не е пристигнала с всичките си дъждове и ниски температури. Разтърсихме се за някакъв по-забавен начин да включим сочния плод в менюто си и, хоп, ето ни нещо неочаквано и хранително - сандвич със смокини.

За 6 броя са ни нужни:
6 филии ръжен хляб с ядки (или какъвто там ти е любим);
250 г чоризо;
170 г прошуто;
250 г тъмни смокини, почистени и нарязани на филийки;
медена горчица (която се приготвя така);
няколко лъжички мед;
сол и черен пипер.

Върху всяка филия щедро намазваме около две супени лъжици от горчицата, след което поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме по резен и половина чоризо (надипли го красиво, както и ние направихме), а след това и по едно парче прошуто. Най-отгоре редим смокините, а после и артистично капваме тук-там медец.

Фотография Васил Танев

Бързо си признаваме, че смокините са едни от най-любимите ни плодове през септември - месеца, в който лятото се измъква по терлици, а есента още не е пристигнала с всичките си дъждове и ниски температури. Разтърсихме се за някакъв по-забавен начин да включим сочния плод в менюто си и, хоп, ето ни нещо неочаквано и хранително - сандвич със смокини.

За 6 броя са ни нужни:
6 филии ръжен хляб с ядки (или какъвто там ти е любим);
250 г чоризо;
170 г прошуто;
250 г тъмни смокини, почистени и нарязани на филийки;
медена горчица (която се приготвя така);
няколко лъжички мед;
сол и черен пипер.

Върху всяка филия щедро намазваме около две супени лъжици от горчицата, след което поръсваме със сол и черен пипер. Нареждаме по резен и половина чоризо (надипли го красиво, както и ние направихме), а след това и по едно парче прошуто. Най-отгоре редим смокините, а после и артистично капваме тук-там медец.

Фотография Васил Танев

Гласували общо: 1 потребители