Ла Форка

Великденските пости започват сега, но ако не смяташ да се въздържаш, имаме едно от най-изкусителните предложения, които са ни попадали наскоро. Храна с много и великолепно месо от породата Блек Ангъс. Позволи ни да те запознаем с Ла Форка, а когато прочетеш текста, можеш да си запазиш маса в ресторант Табиет и да опиташ говеждо месо, каквото никой друг наоколо не може да ти прeдложи.

Зад апитетното, ароматно и крехко ястие Ла Форка стои специална технология и подготовка на месото. Както вече ти споменахме, то самото също не е какво да е, а от породата Блек Ангъс - едно от най-добрите меса, които се предлагат в световната кулинария. Месото идва охладено директно от САЩ и Австралия, а нашите приятели от ресторант Табиет вдигат завесата на кухнята си и ни позволяват да надникнем, за да разберем защо Ла Форка е толкова вкусно ястие и основен акцент в менюто на заведението за 2016.

Ла Форка в буквален превод означава бесилото. Месото се приготвя предварително в кухнята, преди да се нареди на металната стойка (напомняща боздуган с шишове), на които се закачат приготвените вече парчета говеждо месо. Тайната е в това, че шишът е силно нагрят, преди да бъде закачен на стойката, а над сготвеното месо се нареждат парчета ароматен бекон. Така блюдото се приготвя пред клиента - говеждото се доизпича на шиша, а от горещината на металния прибор беконът през цялото време пуска апетитна мазнина върху резените месо, което допринася за неповторимите му вкус и аромат.

Ла Форка се сервира с ориз басмати, приготвен по рецепта специално за ястието. Оризът е допълнен със зеленчуци и карамелизиран лук и върви с три соса - горчица, барбекю и соев сос. Изкушението може да бъде поръчано в три различни размера, в зависимост от това дали сте двама души или по-голяма компания. Остава само да събереш приятелите, да отскочите до ресторант Табиет в Лозенец и да решите колко сте гладни, за да си поръчате порция Ла Форка от 600, 900 или 1200 грама. Останалото остави на готвачите и се приготви да вкусиш говеждото по начин, който ще помниш чак до следващия път, когато поръчаш Ла Форка.

Великденските пости започват сега, но ако не смяташ да се въздържаш, имаме едно от най-изкусителните предложения, които са ни попадали наскоро. Храна с много и великолепно месо от породата Блек Ангъс. Позволи ни да те запознаем с Ла Форка, а когато прочетеш текста, можеш да си запазиш маса в ресторант Табиет и да опиташ говеждо месо, каквото никой друг наоколо не може да ти прeдложи.

Зад апитетното, ароматно и крехко ястие Ла Форка стои специална технология и подготовка на месото. Както вече ти споменахме, то самото също не е какво да е, а от породата Блек Ангъс - едно от най-добрите меса, които се предлагат в световната кулинария. Месото идва охладено директно от САЩ и Австралия, а нашите приятели от ресторант Табиет вдигат завесата на кухнята си и ни позволяват да надникнем, за да разберем защо Ла Форка е толкова вкусно ястие и основен акцент в менюто на заведението за 2016.

Ла Форка в буквален превод означава бесилото. Месото се приготвя предварително в кухнята, преди да се нареди на металната стойка (напомняща боздуган с шишове), на които се закачат приготвените вече парчета говеждо месо. Тайната е в това, че шишът е силно нагрят, преди да бъде закачен на стойката, а над сготвеното месо се нареждат парчета ароматен бекон. Така блюдото се приготвя пред клиента - говеждото се доизпича на шиша, а от горещината на металния прибор беконът през цялото време пуска апетитна мазнина върху резените месо, което допринася за неповторимите му вкус и аромат.

Ла Форка се сервира с ориз басмати, приготвен по рецепта специално за ястието. Оризът е допълнен със зеленчуци и карамелизиран лук и върви с три соса - горчица, барбекю и соев сос. Изкушението може да бъде поръчано в три различни размера, в зависимост от това дали сте двама души или по-голяма компания. Остава само да събереш приятелите, да отскочите до ресторант Табиет в Лозенец и да решите колко сте гладни, за да си поръчате порция Ла Форка от 600, 900 или 1200 грама. Останалото остави на готвачите и се приготви да вкусиш говеждото по начин, който ще помниш чак до следващия път, когато поръчаш Ла Форка.

Гласували общо: 1 потребители