Невероятно вкусно приятелство между тиква и кокос

Има комбинации, които освен че галят сетивата ни, се питаме как досега не сме ги съчетавали. Такъв е случаят с тиквения крем с кокос. Затова решихме бързо да ти споделим за тази чудна рецепта за четири броя кремчета. Запретни ръкави, лесно е и още толкова вкусно!

Какво ти е необходимо:
бишкоти - 5-6 бр
кокосова сметана - 2-3 с.л.
ром - 2 с.л.
печена тиква - 300 г
маскарпоне - 250 г
пудра захар - 80 г
канела - 1/4 ч.л.
желатин - 1/2 пак
студена вода - 30 мл
кокосова сметана, студена - 100 мл
пудра захар - 1 с.л.
орехи, счукани - 2 с.л.
кокосови стърготини - 1 с.л.
рачел от тиква за украса

Първо си приготви 4 чашки по около 200 мл за крема. В тях натроши бишкотите на едри парчета и ги залей със смес от няколко супени лъжици кокосова сметана с ром. Накисни половин пакетче желатин на прах в около 30-40 мл студена вода. Остави го така за около 5 минути докато се хидратира желатина. През това време пасирай печената тиква с пасатор или я намачкай с вилица. Към нея прибави 250 г маскарпоне, 80г пудра захар и 1/4 ч.л. канела и разбъркай добре. След като желатина се е хидратирал го стопи на водна баня (може и в микровълнова печка), но не му позволявай да завира. Прибави топлия желатин към тиквения крем и разбъркай добре. Разпредели приготвения крем в четирите чашки и ги остави в хладилник да се охладят и да стегне желатина. След около 2-3 часа разбии кокосовата сметана на крем заедно с 1 с.л. пудра захар. Разпредели я равномерно върху тиквения крем. Накрая поръси със счукани орехи и кокосови стърготини и постави по едно парченце рачел от тиква най-отгоре за украса. Enjoy!


По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Има комбинации, които освен че галят сетивата ни, се питаме как досега не сме ги съчетавали. Такъв е случаят с тиквения крем с кокос. Затова решихме бързо да ти споделим за тази чудна рецепта за четири броя кремчета. Запретни ръкави, лесно е и още толкова вкусно!

Какво ти е необходимо:
бишкоти - 5-6 бр
кокосова сметана - 2-3 с.л.
ром - 2 с.л.
печена тиква - 300 г
маскарпоне - 250 г
пудра захар - 80 г
канела - 1/4 ч.л.
желатин - 1/2 пак
студена вода - 30 мл
кокосова сметана, студена - 100 мл
пудра захар - 1 с.л.
орехи, счукани - 2 с.л.
кокосови стърготини - 1 с.л.
рачел от тиква за украса

Първо си приготви 4 чашки по около 200 мл за крема. В тях натроши бишкотите на едри парчета и ги залей със смес от няколко супени лъжици кокосова сметана с ром. Накисни половин пакетче желатин на прах в около 30-40 мл студена вода. Остави го така за около 5 минути докато се хидратира желатина. През това време пасирай печената тиква с пасатор или я намачкай с вилица. Към нея прибави 250 г маскарпоне, 80г пудра захар и 1/4 ч.л. канела и разбъркай добре. След като желатина се е хидратирал го стопи на водна баня (може и в микровълнова печка), но не му позволявай да завира. Прибави топлия желатин към тиквения крем и разбъркай добре. Разпредели приготвения крем в четирите чашки и ги остави в хладилник да се охладят и да стегне желатина. След около 2-3 часа разбии кокосовата сметана на крем заедно с 1 с.л. пудра захар. Разпредели я равномерно върху тиквения крем. Накрая поръси със счукани орехи и кокосови стърготини и постави по едно парченце рачел от тиква най-отгоре за украса. Enjoy!


По рецепта на майсторите от Amuse Bouche

Гласували общо: 1 потребители