Под вола теле

Признаваме - слаб ни е ангелът, когато става въпрос за хубава храна. А когато си говорим за ястие, приготвено в любимата ни La Pastaria, съвсем ни омекват капачките. Може би си спомняш едно дяволски добро талиателе с морски дарове, с което сложихме край на миналото лято, и вероятно ще те зарадваме като ти кажем, че наскоро пак се отбихме при нашите стари познайници.

Не сме го удряли на молба, но пък тя се четеше в погледа ни и затова успяхме да се доберем до още една от ценните им и страшно вкусни рецепти. Този път ще готвим телешко бонфиле със салса Верде и ето какво ти трябва за него:

220 г телешко бонфиле
20 г рукола
20 г фризе
60 г чери домати
10 г пармезан на люспи
20 г мента
10 г босилек
10 г магданоз
5 г аншуа
5 г каперси
1 скилидка чесън
балсамов оцет
зехтин
сол
черен пипер

Както виждаш, всички необходими продукти са прецизно изчислени, за да сготвиш досущ като майстор-готвач. За да постигнеш съвършенството от снимката, не ти трябва нищо друго освен няколко леки напътствия по приготвянето.

Предлагаме ти да започнеш със салсата. Намери си някакъв подходящ, не много голям, съд и в него смеси ментата, босилека, магданоза, каперсите, аншуата и скилидката чесън с 50 мл зехтин. Пасирай до получаване на еднородна смес и остави настрани, за да се захванеш по същество с телешкото.  

Хубаво ще е преди всичко да му махнеш ципите, след което да го овкусиш добре със сол и прясно смлян черен пипер. Намажи го със зехтин и го сложи на грила или електрическата скара за не повече от 2-3 минути от всяка страна. Остави го да си почине за няколко минути, преди да го нарежеш.

През това време се заеми с приготвянето на гарнитурата, която е песен направо. Взимаш руколата, фризето и нарязаните на половинки чери домати и ги разнообразяваш със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин на вкус. Подреждаш гарнитурата и я поръсваш с пармезана на люспи. До нея нареждаш месото, нарязано на шайби. Накрая поливаш бонфилето със салсата Верде, след което си облизваш пръстите.

Признаваме - слаб ни е ангелът, когато става въпрос за хубава храна. А когато си говорим за ястие, приготвено в любимата ни La Pastaria, съвсем ни омекват капачките. Може би си спомняш едно дяволски добро талиателе с морски дарове, с което сложихме край на миналото лято, и вероятно ще те зарадваме като ти кажем, че наскоро пак се отбихме при нашите стари познайници.

Не сме го удряли на молба, но пък тя се четеше в погледа ни и затова успяхме да се доберем до още една от ценните им и страшно вкусни рецепти. Този път ще готвим телешко бонфиле със салса Верде и ето какво ти трябва за него:

220 г телешко бонфиле
20 г рукола
20 г фризе
60 г чери домати
10 г пармезан на люспи
20 г мента
10 г босилек
10 г магданоз
5 г аншуа
5 г каперси
1 скилидка чесън
балсамов оцет
зехтин
сол
черен пипер

Както виждаш, всички необходими продукти са прецизно изчислени, за да сготвиш досущ като майстор-готвач. За да постигнеш съвършенството от снимката, не ти трябва нищо друго освен няколко леки напътствия по приготвянето.

Предлагаме ти да започнеш със салсата. Намери си някакъв подходящ, не много голям, съд и в него смеси ментата, босилека, магданоза, каперсите, аншуата и скилидката чесън с 50 мл зехтин. Пасирай до получаване на еднородна смес и остави настрани, за да се захванеш по същество с телешкото.  

Хубаво ще е преди всичко да му махнеш ципите, след което да го овкусиш добре със сол и прясно смлян черен пипер. Намажи го със зехтин и го сложи на грила или електрическата скара за не повече от 2-3 минути от всяка страна. Остави го да си почине за няколко минути, преди да го нарежеш.

През това време се заеми с приготвянето на гарнитурата, която е песен направо. Взимаш руколата, фризето и нарязаните на половинки чери домати и ги разнообразяваш със сол, черен пипер, балсамов оцет и зехтин на вкус. Подреждаш гарнитурата и я поръсваш с пармезана на люспи. До нея нареждаш месото, нарязано на шайби. Накрая поливаш бонфилето със салсата Верде, след което си облизваш пръстите.

Гласували общо: 1 потребители