С един удар два заека

Някои ги хваща от едното малко, а на други им трябва бутилка, за да усетят нещо. Именно на тези, които носят много, съботният (на 13-и) тур из софийските заведения, придружен със скорострелно изпиване на шотове, ще им се стори като детска игра, но да видим. Подобно на книжката със стоте национални туристически обекта, целта и тук е в рамките на четири часа (от 18:00 до 22:00) да съберем печати от Kanaal, +това, LOMO (бившия Butchers на „Шейново" 4А), Огоста и Влайкова, след като пресушим до дъно напитките, които като за капак ще са на символични цени. Внимавай обаче да не направиш фал старт, защото специално за случая заведенията ще леят 25-милилитрови алкохолни куршуми, които да те държат поне до следващия пункт. Най-хубавото е, че сам избираш откъде да тръгнеш и къде да финишираш, като нашият съвет е да не оставяш +това за най-накрая, понеже затваря най-рано - точно в 22:00. Който се справи със задачата, макар и на четири крака, трябва да мине през същите места до 30 октомври, за да си прибере и наградите - по пет специални напитки и колекционерски значки за спомен (които идват чудесно, ако скъсаме лентата).

Не знаем какво са намислили останалите четири бара, но в +това ще ни замаят с желирани шотове като ей тези гастрономически произведения на снимката тук. Взехме и рецептата, в случай че решиш да загрееш за съботната обиколка, като количеството на съставките е за десет чашки - да не се подхлъзнеш от невинното им изражение. Ето ги и тях:

85 мл водка,
165 мл сок от касис,
половин пакетче желатин,
100 мл хладка вода,
10 малини,
40 плода от касис,
10 стръка пресен розмарин.

Започваме с разтварянето на желатина - първо се накисва в хладка вода за около 5 минути, колкото да набъбне, а после го разтваряме на слаб огън. Оставяме го да изстине и чак тогава го смесваме с водката и сока. Изсипваме сместа в шотовете и във всеки един топваме по една малинка, стръкче розмарин и четири броя боровинки. Пъхаме ги в хладилника и ги забравяме за три-четири часа, а щом стегнат доволно, ги вадим и отделяме желираните коктейли от съдовете с топла вода.

Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев

Някои ги хваща от едното малко, а на други им трябва бутилка, за да усетят нещо. Именно на тези, които носят много, съботният (на 13-и) тур из софийските заведения, придружен със скорострелно изпиване на шотове, ще им се стори като детска игра, но да видим. Подобно на книжката със стоте национални туристически обекта, целта и тук е в рамките на четири часа (от 18:00 до 22:00) да съберем печати от Kanaal, +това, LOMO (бившия Butchers на „Шейново" 4А), Огоста и Влайкова, след като пресушим до дъно напитките, които като за капак ще са на символични цени. Внимавай обаче да не направиш фал старт, защото специално за случая заведенията ще леят 25-милилитрови алкохолни куршуми, които да те държат поне до следващия пункт. Най-хубавото е, че сам избираш откъде да тръгнеш и къде да финишираш, като нашият съвет е да не оставяш +това за най-накрая, понеже затваря най-рано - точно в 22:00. Който се справи със задачата, макар и на четири крака, трябва да мине през същите места до 30 октомври, за да си прибере и наградите - по пет специални напитки и колекционерски значки за спомен (които идват чудесно, ако скъсаме лентата).

Не знаем какво са намислили останалите четири бара, но в +това ще ни замаят с желирани шотове като ей тези гастрономически произведения на снимката тук. Взехме и рецептата, в случай че решиш да загрееш за съботната обиколка, като количеството на съставките е за десет чашки - да не се подхлъзнеш от невинното им изражение. Ето ги и тях:

85 мл водка,
165 мл сок от касис,
половин пакетче желатин,
100 мл хладка вода,
10 малини,
40 плода от касис,
10 стръка пресен розмарин.

Започваме с разтварянето на желатина - първо се накисва в хладка вода за около 5 минути, колкото да набъбне, а после го разтваряме на слаб огън. Оставяме го да изстине и чак тогава го смесваме с водката и сока. Изсипваме сместа в шотовете и във всеки един топваме по една малинка, стръкче розмарин и четири броя боровинки. Пъхаме ги в хладилника и ги забравяме за три-четири часа, а щом стегнат доволно, ги вадим и отделяме желираните коктейли от съдовете с топла вода.

Текст Милена Гелева / Фотография Васил Танев

Гласували общо: 1 потребители