Апетитен десерт с тиква и овесени ядки

Необходими продукти:

заквасена сметана - 400 г

овесени ядки - 12 с.л.

тиква - 400 г

захар - 5 с.л./ на вкус

орехи - 60 г

шоколадови топчета - за украса

 

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и почиства от семките.

Нарязва се на малки парченца и се вари до омекване.

Отцежда се и се слага в голяма купа.

Към нея се добавя захарта и се пасира.

Оставя се да се охлади.

Подготвят се подходящи купички.

Заквасената сметана се разбърква, така че да стане пухкава.

Разпределя се по равно в купичките.

Аз използвах 6 по-малки.

Върху сметаната се поръсва равномерно с по 2 с.л. овесени ядки.

Върху тях се разпределя пасираната, охладена тиква.

Поръсва се с орехи.

Те придават цялост във вкуса на кремообразния десерт с тиква.

Може да се добави настърган шоколад или шоколадови топчета.

Оставя се в хладилника за няколко часа.

При консумацията на крема с тиква може да се разбърка, за да се комбинират вкусовете или да се загребе от различните слоеве.

Необходими продукти:

заквасена сметана - 400 г

овесени ядки - 12 с.л.

тиква - 400 г

захар - 5 с.л./ на вкус

орехи - 60 г

шоколадови топчета - за украса

 

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и почиства от семките.

Нарязва се на малки парченца и се вари до омекване.

Отцежда се и се слага в голяма купа.

Към нея се добавя захарта и се пасира.

Оставя се да се охлади.

Подготвят се подходящи купички.

Заквасената сметана се разбърква, така че да стане пухкава.

Разпределя се по равно в купичките.

Аз използвах 6 по-малки.

Върху сметаната се поръсва равномерно с по 2 с.л. овесени ядки.

Върху тях се разпределя пасираната, охладена тиква.

Поръсва се с орехи.

Те придават цялост във вкуса на кремообразния десерт с тиква.

Може да се добави настърган шоколад или шоколадови топчета.

Оставя се в хладилника за няколко часа.

При консумацията на крема с тиква може да се разбърка, за да се комбинират вкусовете или да се загребе от различните слоеве.

Гласували общо: 1 потребители