Апетитен кекс с лимонови корички

Необходими продукти:

яйца - 5 бр.

захар - 1 и 1/2 ч.ч.

олио - 5 с.л.

фанта портокал - 250 мл (или друга газирана напитка)

есенция портокал

лимонови корички

бакпулвер - 20 г (2 пакетчета)

брашно - 3 ч.ч.

какао - 1 с.л.

шоко капки - 20 г

шоколад - за декорация

шоко криспи - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта 5 минути, добавете олиото и есенцията, пресятото брашното с бакпулвера наредете с газираната напитка, докато свърши количество им.

2. Добавете лимоновите корички.

3. В намаслена форма с диаметър 25 см сложете повече от половината количество, към останалата част прибавете пресятото какао, разбийте до хомогенна смес и прибавете шоколадовите топчета и още 1 с.л газирано, за да стане еднаква плътността на двете смеси.

4. Така получената смес изсипете върху другата и с шишче направете движения, да се размесят двете смеси.

5. Печете пухкавият кекс на долен реотан на 160 г (без вентилатор), докато стигне ръба на формата, след което включете и на горен реотан и печете до суха клечка.

6. Разтопете шоколад, разредете с малко прясно мляко и с получената смес полейте кекса и поръсете шоко криспита.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

яйца - 5 бр.

захар - 1 и 1/2 ч.ч.

олио - 5 с.л.

фанта портокал - 250 мл (или друга газирана напитка)

есенция портокал

лимонови корички

бакпулвер - 20 г (2 пакетчета)

брашно - 3 ч.ч.

какао - 1 с.л.

шоко капки - 20 г

шоколад - за декорация

шоко криспи - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцата със захарта 5 минути, добавете олиото и есенцията, пресятото брашното с бакпулвера наредете с газираната напитка, докато свърши количество им.

2. Добавете лимоновите корички.

3. В намаслена форма с диаметър 25 см сложете повече от половината количество, към останалата част прибавете пресятото какао, разбийте до хомогенна смес и прибавете шоколадовите топчета и още 1 с.л газирано, за да стане еднаква плътността на двете смеси.

4. Така получената смес изсипете върху другата и с шишче направете движения, да се размесят двете смеси.

5. Печете пухкавият кекс на долен реотан на 160 г (без вентилатор), докато стигне ръба на формата, след което включете и на горен реотан и печете до суха клечка.

6. Разтопете шоколад, разредете с малко прясно мляко и с получената смес полейте кекса и поръсете шоко криспита.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители