Апетитни рулца от тиквички и яйца

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр. настъргани големи

яйца - 3 бр.

бакпулвер - 1 ч.л.

черен пипер - на вкус

кашкавал - 200 г настърган

копър - 1/2 връзка

кимион - 1/2 ч.л.

оризово брашно - 3 с.л.

хималайска сол - на вкус

За плънката

крема сирене - 150 г Филаделфия

крема сирене - 150 г

шунка - 200 г на тънки слайсове

чесън - 2 скилидки

 

Начин на приготвяне:

1. За това апетитно руло от тиквички, след като са настъргани тиквичките, ги посолете и ги оставете за 5 минути, като след това хубаво ги изстискайте.

2. Оставете да се отцедят в купа, като след това добавете яйцата, настъргания кашкавал, нарязания на ситно копър, оризовото брашното, бакпулвера, кимиона, солта и черния пипер на вкус.

3. Разбъркайте хубаво готовата смес.

4. Ползваме тавата на печката, която покриваме с хартия за печене и леко намазваме хартия с олио.

5. Изсипете готовата смес и разнесете равномерно навсякъде.

6. Поставете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна около 30-35 минути.

7. След като е готов блатът, го оставете да изстине и след това го обърнете върху кърпа.

8. Махнете хартията за печене, като изчакайте още няколко минути, докато изстине нацяло.

9. Започнете да си приготвяте плънката, като в купа изсипете крема сиренето и филаделфията, добавете в него чесъна.

10. Разбъркайте всичко това много добре.

11. С готовата смес намажете блата равномерно навсякъде, като отгоре подредете шунката и завийте на стегнато солено руло.

12. Оставяме така руло от тиквички с Филаделфия, завито в кърпа, за около 2 часа в хладилника, след това вадим, нарязваме и поднасяме.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр. настъргани големи

яйца - 3 бр.

бакпулвер - 1 ч.л.

черен пипер - на вкус

кашкавал - 200 г настърган

копър - 1/2 връзка

кимион - 1/2 ч.л.

оризово брашно - 3 с.л.

хималайска сол - на вкус

За плънката

крема сирене - 150 г Филаделфия

крема сирене - 150 г

шунка - 200 г на тънки слайсове

чесън - 2 скилидки

 

Начин на приготвяне:

1. За това апетитно руло от тиквички, след като са настъргани тиквичките, ги посолете и ги оставете за 5 минути, като след това хубаво ги изстискайте.

2. Оставете да се отцедят в купа, като след това добавете яйцата, настъргания кашкавал, нарязания на ситно копър, оризовото брашното, бакпулвера, кимиона, солта и черния пипер на вкус.

3. Разбъркайте хубаво готовата смес.

4. Ползваме тавата на печката, която покриваме с хартия за печене и леко намазваме хартия с олио.

5. Изсипете готовата смес и разнесете равномерно навсякъде.

6. Поставете да се пече в предварително загрята на 180 °C фурна около 30-35 минути.

7. След като е готов блатът, го оставете да изстине и след това го обърнете върху кърпа.

8. Махнете хартията за печене, като изчакайте още няколко минути, докато изстине нацяло.

9. Започнете да си приготвяте плънката, като в купа изсипете крема сиренето и филаделфията, добавете в него чесъна.

10. Разбъркайте всичко това много добре.

11. С готовата смес намажете блата равномерно навсякъде, като отгоре подредете шунката и завийте на стегнато солено руло.

12. Оставяме така руло от тиквички с Филаделфия, завито в кърпа, за около 2 часа в хладилника, след това вадим, нарязваме и поднасяме.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители