Безумно вкусни, но ДИЕТИЧНИ солети с маслини

Рецептата, която ще ви представим днес е вкусна, бърза, солено, но диетична. Нарича се с модерното име "брънч", може да го хапвате между закуска и обяд или между храненията. Доста е засищащо.

Ето и как се приготвя!

 

Необходими продукти:

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 250 г

сол - 1 щипка

сода за хляб - 1/2 ч.л.

олио - 3 с.л.

маслини - 7 бр.

сирене - 50 г

пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.

царевично брашно - 9 с.л.

брашно от спелта - 3 с.л.

сусам - 1/2 ч.ч. за овалване

 

Как се приготвят:

1. Изсипете трите вида брашно в купа. Сложете сол и чуквате в средата едно яйце.

2. Разбийте полученото до момента с пасатор или каквото имате под ръка и добавете киселото мляко с активираната сода за хляб, олио и натрошено сирене.

3. Нарежете маслините на ситно и прибавете към сместа.

4. От всичко до момента направете меко тесто, което леко да лепне.

5. Сипете сусам в плитка чиния.

6. Късате малко топче тесто и с ръце оформете пръчица, която се овалва в сусама.

7. Наредете хрупкавите солети в тава върху хартия за печене.

8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

 

Време за печене: 15 минути.

 

Приятен апетит!

Рецептата, която ще ви представим днес е вкусна, бърза, солено, но диетична. Нарича се с модерното име "брънч", може да го хапвате между закуска и обяд или между храненията. Доста е засищащо.

Ето и как се приготвя!

 

Необходими продукти:

яйца - 1 бр.

кисело мляко - 250 г

сол - 1 щипка

сода за хляб - 1/2 ч.л.

олио - 3 с.л.

маслини - 7 бр.

сирене - 50 г

пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.

царевично брашно - 9 с.л.

брашно от спелта - 3 с.л.

сусам - 1/2 ч.ч. за овалване

 

Как се приготвят:

1. Изсипете трите вида брашно в купа. Сложете сол и чуквате в средата едно яйце.

2. Разбийте полученото до момента с пасатор или каквото имате под ръка и добавете киселото мляко с активираната сода за хляб, олио и натрошено сирене.

3. Нарежете маслините на ситно и прибавете към сместа.

4. От всичко до момента направете меко тесто, което леко да лепне.

5. Сипете сусам в плитка чиния.

6. Късате малко топче тесто и с ръце оформете пръчица, която се овалва в сусама.

7. Наредете хрупкавите солети в тава върху хартия за печене.

8. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

 

Време за печене: 15 минути.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители