Божествен пай с плодове и бадеми

Необходими продукти:

краве масло - 300 г

компот от праскови - 1 бр.

бадеми - 60 г

брашно - 500 г

бакпулвер - 1 пакетче с ванилия и лимон

захар - 180 г

сол - 1 щипка

ванилова захар - 2 пакетчета

яйца - 1 бр.

сладкарска сметана - 200 мл

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Премахнете плодовете от компота и ги нарежете на дребно.

2. Сложете бадемите в блендер и ги блендирайте.

3. Разтопете масло и го изчакайте да изстине.

4. Смесете в отделна купа брашното, бакпулвера, солта, захарта и ваниловата захар.

5. Добавете яйце и масло и от всичко това направете тесто.

6. Във форма за торта поставете хартия за печене и я намажете с масло.

7. Върху хартията за печене сложете половината тесто за пай и го разточете на много тънко, след което го набодете с вилица.

8. Разпределете отгоре бадемите и прасковите.

9 Печете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 50 мин, като последните 15 мин покрийте с фолио, за да не изгори отгоре.

10. Когато е готов плодовият пай, го поднесете поръсен с пудра захар и сметана отгоре.

Може да украсите и с плодове.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

краве масло - 300 г

компот от праскови - 1 бр.

бадеми - 60 г

брашно - 500 г

бакпулвер - 1 пакетче с ванилия и лимон

захар - 180 г

сол - 1 щипка

ванилова захар - 2 пакетчета

яйца - 1 бр.

сладкарска сметана - 200 мл

пудра захар - за поръсване

 

Начин на приготвяне:

1. Премахнете плодовете от компота и ги нарежете на дребно.

2. Сложете бадемите в блендер и ги блендирайте.

3. Разтопете масло и го изчакайте да изстине.

4. Смесете в отделна купа брашното, бакпулвера, солта, захарта и ваниловата захар.

5. Добавете яйце и масло и от всичко това направете тесто.

6. Във форма за торта поставете хартия за печене и я намажете с масло.

7. Върху хартията за печене сложете половината тесто за пай и го разточете на много тънко, след което го набодете с вилица.

8. Разпределете отгоре бадемите и прасковите.

9 Печете в предварително загрята фурна на 200 °C за около 50 мин, като последните 15 мин покрийте с фолио, за да не изгори отгоре.

10. Когато е готов плодовият пай, го поднесете поръсен с пудра захар и сметана отгоре.

Може да украсите и с плодове.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители