Чудесен тутманик с мая

Необходими продукти:

яйца - 4 бр. (1 жълтък за намазване)

прясно мляко - 200 мл

топла вода - 200 мл

прясна мая - 42 г

захар - 1 с.л. +3 с.л. брашно за активиране на маята

кисело мляко - 4 с.л.

оцет - 1 с.л

олио - 100 мл

масло - 50 г

сол - 1 ч.л.

брашно - 600 г (за гъсто, лепнещо тесто) приблизително

сирене - 200 г

 

Начин на приготвяне:

Маята се активира със захарта и брашното, разтворени в топлите прясно мляко и вода.

Разбиват се всички продукти, като се активира маята, се добавя към сместа.

Пресява се брашното и се добавя, докато се получи, гъста и лепкава смес.

В намаслена тава с диаметър 28 см се изсипва и върху тестото се поръсва с натрошеното сирене.

Покрива се с фолио и се оставя за 40-50 минути.

Когато втаса тутманикът с мая, се намазва леко с разбития жълтък с прясно мляко и се поръсва със сусам.

Печете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност.

Необходими продукти:

яйца - 4 бр. (1 жълтък за намазване)

прясно мляко - 200 мл

топла вода - 200 мл

прясна мая - 42 г

захар - 1 с.л. +3 с.л. брашно за активиране на маята

кисело мляко - 4 с.л.

оцет - 1 с.л

олио - 100 мл

масло - 50 г

сол - 1 ч.л.

брашно - 600 г (за гъсто, лепнещо тесто) приблизително

сирене - 200 г

 

Начин на приготвяне:

Маята се активира със захарта и брашното, разтворени в топлите прясно мляко и вода.

Разбиват се всички продукти, като се активира маята, се добавя към сместа.

Пресява се брашното и се добавя, докато се получи, гъста и лепкава смес.

В намаслена тава с диаметър 28 см се изсипва и върху тестото се поръсва с натрошеното сирене.

Покрива се с фолио и се оставя за 40-50 минути.

Когато втаса тутманикът с мая, се намазва леко с разбития жълтък с прясно мляко и се поръсва със сусам.

Печете пухкавия тутманик в загрята фурна на 160°C до готовност.

Гласували общо: 1 потребители