Чудесна елда със зеленчуци

Необходими продукти:

елда - 180 г

тиквички - 1 бр.

лук - 1 глава

червени чушки - 1 бр.

зелени чушки - 1 бр.

моркови - 1 бр.

гъби - 200 г

грах - 4 с.л.

зеленчуков бульон 1 с.л. на прах -

соев сос - 1 с.л.

олио - 4 с.л.

черен пипер

червен пипер

сол

 

Начин на приготвяне:

Елдата се измива хубаво няколко пъти.

Поставя се в огнеупорен съд и се залива с вряла вода два пръста над количеството елда.

Затваря се с капак съдът и се оставя да престои едно 6-8 часа.

След това се отцежда от излишната водата, ако има такава.

Зеленчуците се нарязват на ситно; гъбите - на филийки.

В дълбок тиган се поставя олиото и нарязаните зеленчуци и гъби да се запържат.

Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 – 15 минути, да омекнат зеленчуците.

Прибавя се отцедената елда в тигана при зеленчуците и се разбърква, оставя се за още 2 минути и се изключва.

Необходими продукти:

елда - 180 г

тиквички - 1 бр.

лук - 1 глава

червени чушки - 1 бр.

зелени чушки - 1 бр.

моркови - 1 бр.

гъби - 200 г

грах - 4 с.л.

зеленчуков бульон 1 с.л. на прах -

соев сос - 1 с.л.

олио - 4 с.л.

черен пипер

червен пипер

сол

 

Начин на приготвяне:

Елдата се измива хубаво няколко пъти.

Поставя се в огнеупорен съд и се залива с вряла вода два пръста над количеството елда.

Затваря се с капак съдът и се оставя да престои едно 6-8 часа.

След това се отцежда от излишната водата, ако има такава.

Зеленчуците се нарязват на ситно; гъбите - на филийки.

В дълбок тиган се поставя олиото и нарязаните зеленчуци и гъби да се запържат.

Долива се чаша вода и се слагат бульонът, соевият сос и подправките. Оставят се да поврят 5-10 – 15 минути, да омекнат зеленчуците.

Прибавя се отцедената елда в тигана при зеленчуците и се разбърква, оставя се за още 2 минути и се изключва.

Гласували общо: 1 потребители