Хрупкав чипс от тиквички с млечен сос - няма по-вкусни от тези

Необходими продукти:

тиквички - 4 бр. средно големи

брашно - 250 г

панко галета - 50 г

сол - на вкус

черен пипер - 1 ч.л.

олио за пържене

ЗА СОСА

майонеза - 1 кофичка / 400 г/

кисело мляко - 1 кофичка / 400 г/

копър - 1 връзка

чесън - 4 скилидки

зелен лук - няколко пера

сол - на вкус

черен пипер - щипка

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби.

2. В купа смесете брашното, галетата, солта и черния пипер.

3. В дълбок тиган загрейте олиото.

4. Овалете тиквичките в сместа от брашно и галета и пържете от двете страни до златисто.

5. Извадете върху кухненска хартия или салфетка, да се отцедят от излишната мазнина.

6. Копърът и перата зелен лук нарежете на ситно.

7. Обелете чесъна и нарежете на ситно.

8. В купа смесете всички съставки за млечния сос, разбъркайте хубаво и поднасете към тиквичките.

Можете да объркате пържените тиквички с млечно-майонезен сос или да го поднесете отделно.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

тиквички - 4 бр. средно големи

брашно - 250 г

панко галета - 50 г

сол - на вкус

черен пипер - 1 ч.л.

олио за пържене

ЗА СОСА

майонеза - 1 кофичка / 400 г/

кисело мляко - 1 кофичка / 400 г/

копър - 1 връзка

чесън - 4 скилидки

зелен лук - няколко пера

сол - на вкус

черен пипер - щипка

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте тиквичките и ги нарежете на шайби.

2. В купа смесете брашното, галетата, солта и черния пипер.

3. В дълбок тиган загрейте олиото.

4. Овалете тиквичките в сместа от брашно и галета и пържете от двете страни до златисто.

5. Извадете върху кухненска хартия или салфетка, да се отцедят от излишната мазнина.

6. Копърът и перата зелен лук нарежете на ситно.

7. Обелете чесъна и нарежете на ситно.

8. В купа смесете всички съставки за млечния сос, разбъркайте хубаво и поднасете към тиквичките.

Можете да объркате пържените тиквички с млечно-майонезен сос или да го поднесете отделно.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители