Ядката на раздора

Те ухаят убийствено и ароматът им напомня на борова гора, а вкусът им е толкова специфичен, че цепи мненията на две. В единия лагер са влюбените до полуда в тях, а в другия - лютите им врагове. По средата седи една простичка рецепта, за която ни трябват няколко неща:

2 ч.ч. сурови орехи,
1 щипка сол,
1 щипка черен пипер,
2 с.л масло,
шепа пресен розмарин,
4 с.л мед.

Разтопяваме маслото заедно с черния пипер и солта, след което изсипваме получената смес в дълбока купа, в която добавяме и останалите продукти. Разбъркваме хубаво орехите и ги разпределяме равномерно в тавата за печене, където ги държим 15-20 минути на 160 градуса. Махаме ги от фурната и изчакваме да изстинат малко, а после отново ги разбъркваме, ама най-внимателно - заради меда здраво полепват по съда и после няма махане. Вървят с печено бри, зелена салата или остро уиски, но няма да сбъркаш и ако ги сервираш сами.

Фотография Васил Танев

Те ухаят убийствено и ароматът им напомня на борова гора, а вкусът им е толкова специфичен, че цепи мненията на две. В единия лагер са влюбените до полуда в тях, а в другия - лютите им врагове. По средата седи една простичка рецепта, за която ни трябват няколко неща:

2 ч.ч. сурови орехи,
1 щипка сол,
1 щипка черен пипер,
2 с.л масло,
шепа пресен розмарин,
4 с.л мед.

Разтопяваме маслото заедно с черния пипер и солта, след което изсипваме получената смес в дълбока купа, в която добавяме и останалите продукти. Разбъркваме хубаво орехите и ги разпределяме равномерно в тавата за печене, където ги държим 15-20 минути на 160 градуса. Махаме ги от фурната и изчакваме да изстинат малко, а после отново ги разбъркваме, ама най-внимателно - заради меда здраво полепват по съда и после няма махане. Вървят с печено бри, зелена салата или остро уиски, но няма да сбъркаш и ако ги сервираш сами.

Фотография Васил Танев

Гласували общо: 1 потребители