Картофена яхния по специална рецепта

Необходими продукти:

картофи - 800 г

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

чушки - 1 бр.

домати - 1 ч.ч. настъргани

олио

сол

червен пипер - 1 с.л.

брашно - 1 с.л.

джумерки - 1 ч.ч.

сух джоджен - 1 с.л.

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и задушават в тенджера с мазнина и малко вода.

Когато омекнат се прибавят обелените и нарязани на средно големи парчета картофи.

Разбъркват се на няколко пъти, след което се прибавят настърганите домати.

Яхнията с картофи се готви около пет минути, като се разбърква периодично.

Овкусява се със сол, прибавят се по лъжица червен пипер, брашно и сух джоджен.

Налива се топла вода, колкото да покрие картофите в яхнията, и като заври се прибавят джумерките.

Яхнията с джумерки се готви на умерена температура около 30 минути или до увиране на картофите.

Когато е готова картофена яхния с джумерки, се прибавя нарязан на ситно пресен магданоз.

 

 

Необходими продукти:

картофи - 800 г

лук - 1 глава

моркови - 1 бр.

чушки - 1 бр.

домати - 1 ч.ч. настъргани

олио

сол

червен пипер - 1 с.л.

брашно - 1 с.л.

джумерки - 1 ч.ч.

сух джоджен - 1 с.л.

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Лукът, морковът и чушката се нарязват на дребно и задушават в тенджера с мазнина и малко вода.

Когато омекнат се прибавят обелените и нарязани на средно големи парчета картофи.

Разбъркват се на няколко пъти, след което се прибавят настърганите домати.

Яхнията с картофи се готви около пет минути, като се разбърква периодично.

Овкусява се със сол, прибавят се по лъжица червен пипер, брашно и сух джоджен.

Налива се топла вода, колкото да покрие картофите в яхнията, и като заври се прибавят джумерките.

Яхнията с джумерки се готви на умерена температура около 30 минути или до увиране на картофите.

Когато е готова картофена яхния с джумерки, се прибавя нарязан на ситно пресен магданоз.

 

 

Гласували общо: 1 потребители