Лесен сладолед с ягоди у дома

Необходими продукти:

ЗА АНГЛИЙСКИЯ КРЕМ

прясно мляко - 1 л сварено и охладено

заквасена сметана - 1 кг, масленост 30 процента

жълтъци - 8 бр.

захар - 6 с.л.

ром - 1 есенция

ОЩЕ

ягоди - 1 кг

захар - 5 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Английският крем приготвяме, като прясното мляко, сметаната и 3 супени лъжици захар се слагаме в тенджера и варим на водна баня до хомогенизиране на сместа.

В купа слагаме жълтъците с останалите 3 супени лъжици захар и разбъркваме до получаване на гъста каша.

Към нея добавяме сместа от млякото и сметаната.

Разбъркваме внимателно с шпатула и с оставяме да ври, докато всичко се хомогенизира и достигне до около 100 градуса.

Сваляме от котлона, добавяме есенцията ром и оставяме да се охлади за няколко минути,

Отделно слагаме почистените ягоди със захарта в блендер и блендираме до получаване да гъста паста.

Към ягодовата паста добавяме готовия английски крем.

Слагаме за 2 часа във фризера.

Вадим и разбъркваме с лъжица и отново слагаме във фризера.

Това правим около 4 пъти, за да избегнем образуването на ледени кристали в домашния сладолед.

Необходими продукти:

ЗА АНГЛИЙСКИЯ КРЕМ

прясно мляко - 1 л сварено и охладено

заквасена сметана - 1 кг, масленост 30 процента

жълтъци - 8 бр.

захар - 6 с.л.

ром - 1 есенция

ОЩЕ

ягоди - 1 кг

захар - 5 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Английският крем приготвяме, като прясното мляко, сметаната и 3 супени лъжици захар се слагаме в тенджера и варим на водна баня до хомогенизиране на сместа.

В купа слагаме жълтъците с останалите 3 супени лъжици захар и разбъркваме до получаване на гъста каша.

Към нея добавяме сместа от млякото и сметаната.

Разбъркваме внимателно с шпатула и с оставяме да ври, докато всичко се хомогенизира и достигне до около 100 градуса.

Сваляме от котлона, добавяме есенцията ром и оставяме да се охлади за няколко минути,

Отделно слагаме почистените ягоди със захарта в блендер и блендираме до получаване да гъста паста.

Към ягодовата паста добавяме готовия английски крем.

Слагаме за 2 часа във фризера.

Вадим и разбъркваме с лъжица и отново слагаме във фризера.

Това правим около 4 пъти, за да избегнем образуването на ледени кристали в домашния сладолед.

Гласували общо: 1 потребители