Лятна картофена крем супа

Необходими продукти:

картофи - 800 г

пресен пипер - 1 бр.

кромид лук - 1 глава

зелен лук - 1 стрък

зелен чесън - 1 стрък, малък

краве масло - 1 с.л.

краве сирене - 50 г

кисело мляко - 3 с.л.

магданоз

копър

девесил

сол

 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се слагат да се варят заедно със солта.

Към тях се прибавят кромидът и пиперката, нарязани на едро.

Когато картофите са полусварени, се прибавят и нарязаните зелени подправки-лук, чесън, копър, магданоз и девесил, общо 1 кафяна чаша.

Картофената супа се вари, докато зеленчуците се разварят напълно.

След това се сваля от котлона и към нея се прибавят маслото и сиренето, както и две-три супени лъжици кисело мляко за свежест.

Пасира се до получаване на гладка кремообразна смес.

Преди поднасяне картофената кремсупа се поръсва със ситно нарязани свежи подправки.

Необходими продукти:

картофи - 800 г

пресен пипер - 1 бр.

кромид лук - 1 глава

зелен лук - 1 стрък

зелен чесън - 1 стрък, малък

краве масло - 1 с.л.

краве сирене - 50 г

кисело мляко - 3 с.л.

магданоз

копър

девесил

сол

 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват и се слагат да се варят заедно със солта.

Към тях се прибавят кромидът и пиперката, нарязани на едро.

Когато картофите са полусварени, се прибавят и нарязаните зелени подправки-лук, чесън, копър, магданоз и девесил, общо 1 кафяна чаша.

Картофената супа се вари, докато зеленчуците се разварят напълно.

След това се сваля от котлона и към нея се прибавят маслото и сиренето, както и две-три супени лъжици кисело мляко за свежест.

Пасира се до получаване на гладка кремообразна смес.

Преди поднасяне картофената кремсупа се поръсва със ситно нарязани свежи подправки.

Гласували общо: 1 потребители