Невероятна и бърза вечеря с месо и спагети

Необходими продукти:

пилешко месо - 450 г филе

чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена, големи

моркови - 1 бр голям

лук - 1 глава средно голяма

чесън - 2 - 3 скилидки

китайски спагети - 100 г

олио - 3 - 4 с.л.

ЗА СОСА

соев сос - 4 с.л.

оризов оцет - 4 с.л.

кетчуп - 2 с.л.

мед - 2 с.л.

царевично нишесте - 1 с.л.

вода - 150 мл

ЗА МАРИНАТАТА

белтъци - 1 бр.

царевично нишесте - 1 с.л.

соев сос - 3 с.л.

оризов оцет - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за марината.

2. Нарежете месото на жулиени и го объркайте в маринатата.

3. Приберете в хладилника, докато нарежете зеленчуците.

4. Нарежете зеленчуците на лентички, но не ги смесвайте.

5. Смесете продуктите за соса. Запържете месото в 1 с.л. олио за около 10 мин. Извадете го.

6. Запържете зеленчуците поотделно, като добавяте по малко олио, ако се налага.

7. Пригответе спагетите по посочения на опаковката начин. Обикновено китайските спагети се заливат с вряла вода и се държат около 5 мин.

8. Когато и последния зеленчук е готов, върнете месото и всички зеленчуци в тигана, добавете отцедените спагети и залейте със соса.

9.Разбъркайте добре и оставете пържените спагети да се готвят около 5 мин., за да се обединят продуктите.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

пилешко месо - 450 г филе

чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена, големи

моркови - 1 бр голям

лук - 1 глава средно голяма

чесън - 2 - 3 скилидки

китайски спагети - 100 г

олио - 3 - 4 с.л.

ЗА СОСА

соев сос - 4 с.л.

оризов оцет - 4 с.л.

кетчуп - 2 с.л.

мед - 2 с.л.

царевично нишесте - 1 с.л.

вода - 150 мл

ЗА МАРИНАТАТА

белтъци - 1 бр.

царевично нишесте - 1 с.л.

соев сос - 3 с.л.

оризов оцет - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Смесете продуктите за марината.

2. Нарежете месото на жулиени и го объркайте в маринатата.

3. Приберете в хладилника, докато нарежете зеленчуците.

4. Нарежете зеленчуците на лентички, но не ги смесвайте.

5. Смесете продуктите за соса. Запържете месото в 1 с.л. олио за около 10 мин. Извадете го.

6. Запържете зеленчуците поотделно, като добавяте по малко олио, ако се налага.

7. Пригответе спагетите по посочения на опаковката начин. Обикновено китайските спагети се заливат с вряла вода и се държат около 5 мин.

8. Когато и последния зеленчук е готов, върнете месото и всички зеленчуци в тигана, добавете отцедените спагети и залейте със соса.

9.Разбъркайте добре и оставете пържените спагети да се готвят около 5 мин., за да се обединят продуктите.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители