Ориз с тиквички по италианска рецепта

Необходими продукти:

краве масло - 2 супени лъжици

чушки - 2 бр. червена, на малки кубчета

тиквички - 2, малки на кубчета

сладък лук - 1 малка глава, нарязан

чесън - 3 скилидки, смлени

зехтин - 2 супени лъжици

дългозърнест бял ориз - 1 1/2 ч.ч.

пилешки бульон - 2 ч.ч.

домати - 1 или 2 бр.

 

Евгени остави Валерия и яхна красавица (ВИДЕО)


Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям тиган на среден огън.

Нарежете лука и чушките си на ситно, така че да се сготвят бързо и да допълват, а не да препълват ориза.

Добавете чушките и лука и гответе до леко омекване; добавете нарязаните тиквички и гответе около 4-5 минути, като разбърквате няколко пъти.

Намалете топлината до средно ниска и добавете чесън, гответе за около една минута; като бъркате непрекъснато, за да не загори чесънът.

Извадете зеленчуците в чиния.

В същия тиган загрейте олио на среден огън.

Добавете ориза и гответе само докато започне да покафенява.

Не пропускайте стъпката на покафеняването (леко покафеняването) на ориза.

Разбъркайте с пилешки бульон и домати (смлени).

Изсипете сместа в тавичка.

Оставете сместа във фурната за 30 минути на 180 градуса да се сготви напълно.

Необходими продукти:

краве масло - 2 супени лъжици

чушки - 2 бр. червена, на малки кубчета

тиквички - 2, малки на кубчета

сладък лук - 1 малка глава, нарязан

чесън - 3 скилидки, смлени

зехтин - 2 супени лъжици

дългозърнест бял ориз - 1 1/2 ч.ч.

пилешки бульон - 2 ч.ч.

домати - 1 или 2 бр.

 

Евгени остави Валерия и яхна красавица (ВИДЕО)


Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в голям тиган на среден огън.

Нарежете лука и чушките си на ситно, така че да се сготвят бързо и да допълват, а не да препълват ориза.

Добавете чушките и лука и гответе до леко омекване; добавете нарязаните тиквички и гответе около 4-5 минути, като разбърквате няколко пъти.

Намалете топлината до средно ниска и добавете чесън, гответе за около една минута; като бъркате непрекъснато, за да не загори чесънът.

Извадете зеленчуците в чиния.

В същия тиган загрейте олио на среден огън.

Добавете ориза и гответе само докато започне да покафенява.

Не пропускайте стъпката на покафеняването (леко покафеняването) на ориза.

Разбъркайте с пилешки бульон и домати (смлени).

Изсипете сместа в тавичка.

Оставете сместа във фурната за 30 минути на 180 градуса да се сготви напълно.

Гласували общо: 1 потребители