Печени ребърца на фурна

Необходими продукти:

ребърца - 1 кг, свински

ЗА МАРИНАТАТА

сос уорчестър - 1 с.л.

сос барбекю - 2 с.л.

соев сос - 1 с.л.

мед - 1 с.л.

кафява захар - 1 с.л.

червен пипер

черен пипер

чесън - на прах

сол

зехтин - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Измиваме свинските ребърца добре с вода и осоляваме.

Смесваме всички изброени по-горе продукти, необходими за маринатата и разбъркваме до хомогенна смес.

Мажем с четка от двете страни ребърцата и ги поставяме в подходяща посуда за около час-два да се мариноват.

Прехвърляме в тава за печене, покрита с пергаментова хартия, като преди печенето я покриваме и с алуминиево фолио отгоре.

Печем в предварително загрята фурна за час и петнадесет минути на 160 градуса.

Махаме фолиото и запичаме ребърцата на 180 градуса до готовност - златист загар.

Поднасяме с пюре от картофи.

Необходими продукти:

ребърца - 1 кг, свински

ЗА МАРИНАТАТА

сос уорчестър - 1 с.л.

сос барбекю - 2 с.л.

соев сос - 1 с.л.

мед - 1 с.л.

кафява захар - 1 с.л.

червен пипер

черен пипер

чесън - на прах

сол

зехтин - 3 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Измиваме свинските ребърца добре с вода и осоляваме.

Смесваме всички изброени по-горе продукти, необходими за маринатата и разбъркваме до хомогенна смес.

Мажем с четка от двете страни ребърцата и ги поставяме в подходяща посуда за около час-два да се мариноват.

Прехвърляме в тава за печене, покрита с пергаментова хартия, като преди печенето я покриваме и с алуминиево фолио отгоре.

Печем в предварително загрята фурна за час и петнадесет минути на 160 градуса.

Махаме фолиото и запичаме ребърцата на 180 градуса до готовност - златист загар.

Поднасяме с пюре от картофи.

Гласували общо: 1 потребители