Препечена тортила с домати и сирене - ето как за нула време

Необходими продукти:

тортила питки - 2 бр.

краве масло - 2 с.л.

моцарела - 200г

сирене гауда - 100 г

домати - 1 бр.

сол

черен пипер - 2 щипки смлян

босилек - пресен

 

Начин на приготвяне:

1. Разтопете в тиган 1 супена лъжица краве масло.

2. След като се разтопи, в тигана поставете едната тортила.

3. Намажете с масло и отгоре нарежете нарязаната моцарела, настърганото сирене Гауда и нарязаният на шайби домат.

4. Посолете доматите и ги поръсете със смлян черен пипер.

5. Прибавете листенца пресен босилек, а отгоре поставете другата тортила.

6. Втората тортила намажете с останалото краве масло и леко притиснете.

7. Похлупете тигана с тортилата и запечете за около 2-3 минути.

8. След това с помощта на чиния обърнете и запечете и от другата страна.

9. Пече се, докато получи лек загар, стане хрупкава, а сирената се разтопят.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

тортила питки - 2 бр.

краве масло - 2 с.л.

моцарела - 200г

сирене гауда - 100 г

домати - 1 бр.

сол

черен пипер - 2 щипки смлян

босилек - пресен

 

Начин на приготвяне:

1. Разтопете в тиган 1 супена лъжица краве масло.

2. След като се разтопи, в тигана поставете едната тортила.

3. Намажете с масло и отгоре нарежете нарязаната моцарела, настърганото сирене Гауда и нарязаният на шайби домат.

4. Посолете доматите и ги поръсете със смлян черен пипер.

5. Прибавете листенца пресен босилек, а отгоре поставете другата тортила.

6. Втората тортила намажете с останалото краве масло и леко притиснете.

7. Похлупете тигана с тортилата и запечете за около 2-3 минути.

8. След това с помощта на чиния обърнете и запечете и от другата страна.

9. Пече се, докато получи лек загар, стане хрупкава, а сирената се разтопят.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители