Пълнени тиквички по специална рецепта

Необходими продукти:

тиквички - 3 бр. Ротондо

сирене - 100 г

извара - 100 г

яйца - 4 бр.

олио - 3 с.л.

чесън - 3 скилидки

сол - на вкус

копър - свеж

домати - 1 бр.

ОФИЦИАЛНО: Ето кой е новият Ерген в 3 сезон


Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и отрежете калпаците.

Издълбайте вътрешността на тиквичките с помощта на лъжица.

Загрейте олиото в тиган и добавете нарязаната пулпа от тиквичките на ситно.

Задушете в олиото.

Прибавете обеления и нарязан домат на парченца и пресованите скилидки чесън.

Разбъркайте и отстранете от огъня.

Охладете за кратко.

Добавете сиренето, изварата, ситно нарязан копър и чукнете едното яйце.

Разбъркайте и овкусете със сол.

Напълнете тиквичките, като оставите място и за добавяне на яйце.

Наредете тиквичките в тава за печене. Поставете капачетата. Остатъкът от плънката разстелете по дъното на тавата.

Запечете на 180 °C.

Когато пълнените тиквички започнат да променят цвета си, извадете тавата и чукнете по едно яйце във всяка.

Не похлупвайте и допечете до готовност на яйцето.

Сервирайте пълнените тиквички Ротондо, гарнирани с клонка копър и кисело мляко.

Необходими продукти:

тиквички - 3 бр. Ротондо

сирене - 100 г

извара - 100 г

яйца - 4 бр.

олио - 3 с.л.

чесън - 3 скилидки

сол - на вкус

копър - свеж

домати - 1 бр.

ОФИЦИАЛНО: Ето кой е новият Ерген в 3 сезон


Начин на приготвяне:

Измийте тиквичките и отрежете калпаците.

Издълбайте вътрешността на тиквичките с помощта на лъжица.

Загрейте олиото в тиган и добавете нарязаната пулпа от тиквичките на ситно.

Задушете в олиото.

Прибавете обеления и нарязан домат на парченца и пресованите скилидки чесън.

Разбъркайте и отстранете от огъня.

Охладете за кратко.

Добавете сиренето, изварата, ситно нарязан копър и чукнете едното яйце.

Разбъркайте и овкусете със сол.

Напълнете тиквичките, като оставите място и за добавяне на яйце.

Наредете тиквичките в тава за печене. Поставете капачетата. Остатъкът от плънката разстелете по дъното на тавата.

Запечете на 180 °C.

Когато пълнените тиквички започнат да променят цвета си, извадете тавата и чукнете по едно яйце във всяка.

Не похлупвайте и допечете до готовност на яйцето.

Сервирайте пълнените тиквички Ротондо, гарнирани с клонка копър и кисело мляко.

Гласували общо: 1 потребители