РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ: Хрупкави и ароматни спаначени кюфтета за 20 минути

Мнозина смятат, че ако в едно кюфте няма кайма, то не може да носи името "кюфте". Е, днес искаме да разчупим тази стигма, като ви представим спаначени кюфтета, които стават доста по-хрупкави и ароматни от онези с кайма.

Обещаваме ви да се влюбите в тях.

Необходими продукти:

спанак - 1 кг

картофи - 5 сварени, настъргани

мазнина - 5 с.л. олио

яйца - 2 броя

брашно - 2 с.л., ако сместа е рядка

магданоз - 1 връзка скълцан

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

червен пипер - 1 ч.л.

галета - за овалване, или брашно

 

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете спанака. След това го задушете в сгорещената мазнина.

Изчаквате да спихне и го махате от котлона. Към него добавяте настърганите картофи, разбитите яйца, накълцания магданоз и подправките.

При нужда се сгъстява с 2 с.л. брашно.

С намазнени ръце се оформят кюфтенца, овалват се в брашно или галета по избор и се пържат равномерно до приятен загар.

Мнозина смятат, че ако в едно кюфте няма кайма, то не може да носи името "кюфте". Е, днес искаме да разчупим тази стигма, като ви представим спаначени кюфтета, които стават доста по-хрупкави и ароматни от онези с кайма.

Обещаваме ви да се влюбите в тях.

Необходими продукти:

спанак - 1 кг

картофи - 5 сварени, настъргани

мазнина - 5 с.л. олио

яйца - 2 броя

брашно - 2 с.л., ако сместа е рядка

магданоз - 1 връзка скълцан

сол - на вкус

черен пипер - на вкус

червен пипер - 1 ч.л.

галета - за овалване, или брашно

 

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете спанака. След това го задушете в сгорещената мазнина.

Изчаквате да спихне и го махате от котлона. Към него добавяте настърганите картофи, разбитите яйца, накълцания магданоз и подправките.

При нужда се сгъстява с 2 с.л. брашно.

С намазнени ръце се оформят кюфтенца, овалват се в брашно или галета по избор и се пържат равномерно до приятен загар.

Гласували общо: 1 потребители