Рецепта на деня: Пилешки дробчета по селски

Рецепта на деня: 

пилешки дробчета - 1 кг

лук - 1 връзка пресен

олио - 60 мл

чесън - 2 стръка пресен

моркови - 2 бр.

зелени чушки - 1 бр.

вино - 1 ч.ч. (бяло или розе)

доматено пюре - 3 с.л (или доматен сок - 1 чаена чаша)

захар - 1 щипка

сол

черен пипер

чубрица

червен пипер

магданоз - 1/2 връзка

ЗА ИЗКИСВАНЕ

прясно мляко - 1 ч.ч.

лимон

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте дробчета и ги накиснете за час в прясно мляко.

2. Запържете нарязания лук и чесън с олиото за кратко, добавете нарязаните моркови, задушете ги за 5-6 минути и след това добавете отцедения от прясното мляко дроб.

3. Запържете, докато външната обвивка стане сиво-бяла, налейте виното и добавете изброените подправки без солта, тя се слага последно.

4. Дробчетата по селски се готвят до готовност. Поръсват се вкусният аламинут с пресен магданоз.

 

Приятен апетит!

Рецепта на деня: 

пилешки дробчета - 1 кг

лук - 1 връзка пресен

олио - 60 мл

чесън - 2 стръка пресен

моркови - 2 бр.

зелени чушки - 1 бр.

вино - 1 ч.ч. (бяло или розе)

доматено пюре - 3 с.л (или доматен сок - 1 чаена чаша)

захар - 1 щипка

сол

черен пипер

чубрица

червен пипер

магданоз - 1/2 връзка

ЗА ИЗКИСВАНЕ

прясно мляко - 1 ч.ч.

лимон

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте дробчета и ги накиснете за час в прясно мляко.

2. Запържете нарязания лук и чесън с олиото за кратко, добавете нарязаните моркови, задушете ги за 5-6 минути и след това добавете отцедения от прясното мляко дроб.

3. Запържете, докато външната обвивка стане сиво-бяла, налейте виното и добавете изброените подправки без солта, тя се слага последно.

4. Дробчетата по селски се готвят до готовност. Поръсват се вкусният аламинут с пресен магданоз.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители