Специална рецепта за печени чушки със сирене, за които не спирам да разказвам

Необходими продукти:

чушки - 10 средно големи чушки Капия (около 900 г)

сирене - 500 г

яйца - 5 средно големи

магданоз - ½ връзка

домати - 1 голям

галета

олио

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките, подсушете, изрежете капачета с дръжки и внимателно премахнете семенната им част.

2. Капачето с дръжките сложете във вече празната чушка, за да знаем кое на коя е.

3. В купа натрошете на много дребно сиренето, добавете яйцата и ситно нарязания магданоз и ги разбъркайте добре.

4. Обелете домата и го нарежете на тънки филийки.

5. Дъното и стените на тава с размери 34х26 см намажете с олио и разпределете доматените резени.

6. Всяка чушка напълнете със сместа, като не я препълвайте, поръсете с малко галета и сложете капачето с дръжката.

7. Подредете ги легнали, така че да са плътно една до друга и с острото на ножа направете по два малки прореза отгоре.

8. В тавата добавете 60 мл хладка вода и покапете пълнените чушки с още малко олио.

9. Сложете ги да се пекат в напълно загрята на 190 градуса фурна за около час или до видима готовност, омекване и апетитен загар.

10. На 45-тата минута ги обърнете, но може да пропуснете този момент. Важно е на края на печенето люспата им да се маха лесно.

11. Чушките сервирайте леко охладени и придружени със салата. Могат да се хапват както топли, така и студени.

Необходими продукти:

чушки - 10 средно големи чушки Капия (около 900 г)

сирене - 500 г

яйца - 5 средно големи

магданоз - ½ връзка

домати - 1 голям

галета

олио

 

Начин на приготвяне:

1. Измийте чушките, подсушете, изрежете капачета с дръжки и внимателно премахнете семенната им част.

2. Капачето с дръжките сложете във вече празната чушка, за да знаем кое на коя е.

3. В купа натрошете на много дребно сиренето, добавете яйцата и ситно нарязания магданоз и ги разбъркайте добре.

4. Обелете домата и го нарежете на тънки филийки.

5. Дъното и стените на тава с размери 34х26 см намажете с олио и разпределете доматените резени.

6. Всяка чушка напълнете със сместа, като не я препълвайте, поръсете с малко галета и сложете капачето с дръжката.

7. Подредете ги легнали, така че да са плътно една до друга и с острото на ножа направете по два малки прореза отгоре.

8. В тавата добавете 60 мл хладка вода и покапете пълнените чушки с още малко олио.

9. Сложете ги да се пекат в напълно загрята на 190 градуса фурна за около час или до видима готовност, омекване и апетитен загар.

10. На 45-тата минута ги обърнете, но може да пропуснете този момент. Важно е на края на печенето люспата им да се маха лесно.

11. Чушките сервирайте леко охладени и придружени със салата. Могат да се хапват както топли, така и студени.

Гласували общо: 1 потребители