Уникална вечеря с пилешки дробчета и зеленчуци

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 700 г

бекон - 200 г

гъби - 250 г

лук - 2 глави

чушки - зелена и червена

моркови - 1 бр.

чесън - 3 скилидки

червен пипер - 1 ч.л.

мащерка

магданоз

сол - на вкус

пипер меланж

олио - за пържене + краве масло

уни сос - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Залейте дробчетата с гореща вода за 30 мин.

2. Отцедете ги и ги подсушете.

3. Загрейте маслото и ги пържете под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване.

4. Извадете пържените дробчета и поставете в глинен съд за запазване на топлината.

5. В същата мазнина запържете тънко нарязания бекон, гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на ивици.

6. След омекване на зеленчуците добавяме пипера.

7. Върнете дробчетата към ястието и подправяме със солта, черния пипер и уни соса апетитния аламинут.

8. Поръсете с мащерка и магданоз.

 

Приятен апетит!

Необходими продукти:

пилешки дробчета - 700 г

бекон - 200 г

гъби - 250 г

лук - 2 глави

чушки - зелена и червена

моркови - 1 бр.

чесън - 3 скилидки

червен пипер - 1 ч.л.

мащерка

магданоз

сол - на вкус

пипер меланж

олио - за пържене + краве масло

уни сос - 2 с.л.

 

Начин на приготвяне:

1. Залейте дробчетата с гореща вода за 30 мин.

2. Отцедете ги и ги подсушете.

3. Загрейте маслото и ги пържете под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване.

4. Извадете пържените дробчета и поставете в глинен съд за запазване на топлината.

5. В същата мазнина запържете тънко нарязания бекон, гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на ивици.

6. След омекване на зеленчуците добавяме пипера.

7. Върнете дробчетата към ястието и подправяме със солта, черния пипер и уни соса апетитния аламинут.

8. Поръсете с мащерка и магданоз.

 

Приятен апетит!

Гласували общо: 1 потребители