Вкусен, но здравословен бургер у дома - ето как

Има ли бургери, които са едновременно вкусно, но и здравословни? Отговорът е да! 

Ето как да си проготвите един такъв!

 

Необходими продукти:

питки - 3 сусамени хлебчета

чесън - 2 - 3 скилидки, по желение

зехтин - 6 с.л.

оцет - 1 - 2 с.л.

червено цвекло - 1 малка глава

сол

черен пипер

маруля - 3 листа

домати - 1 брой, по - голям

пуешко месо - 6 тънки резена пушено пуешко

синьо сирене - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете почистеното червено цвекло, разбъркайте го със сол, черен пипер, малко оцет и зехтин и оставете да се маринова в хладилник.

2. Разполовете питките, намажете ги с по малко зехтин и ги запечете върху загрята плоча или тава на котлона.

3. Веднага ги натъркайте със скилидки чесън, ако обичате аромата му.

4. Върху 3 половини от питките започнете да редите листо маруля, кръгчета домат, може да сложите и малко нарязан тънко червен лук, но аз предпочитам без.

5. Отгоре разпределете червеното цвекло, тънки слайсове пуешко и по малко синьо сирене за завършек на ароматите.

 

Има ли бургери, които са едновременно вкусно, но и здравословни? Отговорът е да! 

Ето как да си проготвите един такъв!

 

Необходими продукти:

питки - 3 сусамени хлебчета

чесън - 2 - 3 скилидки, по желение

зехтин - 6 с.л.

оцет - 1 - 2 с.л.

червено цвекло - 1 малка глава

сол

черен пипер

маруля - 3 листа

домати - 1 брой, по - голям

пуешко месо - 6 тънки резена пушено пуешко

синьо сирене - 100 г

 

Начин на приготвяне:

1. Настържете почистеното червено цвекло, разбъркайте го със сол, черен пипер, малко оцет и зехтин и оставете да се маринова в хладилник.

2. Разполовете питките, намажете ги с по малко зехтин и ги запечете върху загрята плоча или тава на котлона.

3. Веднага ги натъркайте със скилидки чесън, ако обичате аромата му.

4. Върху 3 половини от питките започнете да редите листо маруля, кръгчета домат, може да сложите и малко нарязан тънко червен лук, но аз предпочитам без.

5. Отгоре разпределете червеното цвекло, тънки слайсове пуешко и по малко синьо сирене за завършек на ароматите.

 

Гласували общо: 1 потребители