Всички полудяха по тези божествено вкусни пирожки със сирене - ето как се приготвят

Необходими продукти:

брашно - 500 г

яйца - 3 бр.

мас - 2 с.л.

олио - 2 с.л.

сол - 1 щипка

бакпулвер - 1 ч.л.

сирене - 200 г настъргано

За плънката

сирене - 200 г натрошено

олио - за пържене

 

Как се приготвя:

1. Изсипете брашното, солта и бакплувера в купа.

2. Добавете разтопената мас, олиото, яйцата и настърганото сирене.

3. Замесете меко тесто и го оставяме за 20 минути настрани.

4. Разточете тестото на кора с дебелина около 0. 5 см.

5. Нарежете кората на 6 правоъгълника.

6. В единия край на всеки поставете натрошено сирене и навийте на стегнато рулце.

7. С ръце леко изтеглете, за да удължите рулцата.

8. Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете пирожките от всички страни до златисто.

9. Когато са готови, ги извадете и ги сложете върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

Необходими продукти:

брашно - 500 г

яйца - 3 бр.

мас - 2 с.л.

олио - 2 с.л.

сол - 1 щипка

бакпулвер - 1 ч.л.

сирене - 200 г настъргано

За плънката

сирене - 200 г натрошено

олио - за пържене

 

Как се приготвя:

1. Изсипете брашното, солта и бакплувера в купа.

2. Добавете разтопената мас, олиото, яйцата и настърганото сирене.

3. Замесете меко тесто и го оставяме за 20 минути настрани.

4. Разточете тестото на кора с дебелина около 0. 5 см.

5. Нарежете кората на 6 правоъгълника.

6. В единия край на всеки поставете натрошено сирене и навийте на стегнато рулце.

7. С ръце леко изтеглете, за да удължите рулцата.

8. Загрейте олио в дълбок тиган и изпържете пирожките от всички страни до златисто.

9. Когато са готови, ги извадете и ги сложете върху хартия, за да се отцедят от мазнината.

Гласували общо: 1 потребители