Ciao, Ciccione!

Времето се стопли, всички тръгнаха на разходки из центъра, а ние от Sofia Live никога не се шляем просто така – безцелно, ами отиваме на любимата ни софийска улица, където винаги се отбиваме в Ciccione.

Първият път, в който прекрачихме прага на това място съвсем не беше току-така, защото нещото, което реално ни отведе до там бе ароматът на прясно опечен домашен хляб и деликатеси, който се носеще във въздуха. А когато влязохме вътре обонятелните ни рецептори направо затанцуваха хем от уханието, което бе навсякъде около нас, хем от приятната тиха музика, която се чуваше в заведението.

Насочихме се към отрупаната с всевъзможни вкусотии витрина и тъй като устите ни повсемесно ни се разсърдиха, че само на носовете ни е приятно – решихме да задоволим и техните нужди, поръчвайки си няколко вида сирена, колбаси и вино. След две минути вече всичко бе готово и тъй като в Ciccione нещата се случват на самообслужване, точно както у дома, взехме кулинарните изкушения и се настанихме удобно на една от кокетните маси. Хапнахме, пийнахме, а после дори не ни се тръгваше, защото атмосферата бе толкова приятна, че би било грехота да си вземеш нещата и просто да излезеш.

Накрая разбира се все пак трябваше да станем, колкото и да не ни се искаше, но вече знаехме, че така или иначе ще се върнем и не беше чак такава трагедия. И в общи линии това е историята за нашата първа среща с Ciccione, който се превърна в любимия ни винен бар, където всеки път, когато отидем се наслаждаваме на някоя и друга новодошла бутилка италианско вино.

За да не станеш разноглед от разнообразието от колбаси и сирена, когато застанеш пред витрината на това магическо място, когато се озовеш там примамен от уханието, носещо се във въздуха по цялото протежение на ул. Гурко,  решихме да ти споделим кои са най-добрите комбинации от деликатеси. А ето ги и тях:


Сирене Пиаве с пушена Панчета

Това е най-известното сирене от област Белуно и същевременно най-авторитетното от италианската традиция. Отлежава 6 месеца, а вкусът му е сладък и наситен, като се засилва с времето на стареене. Неговият партньор - пушената Панчета пък е традиционен италиански специалитет, приготвяна по технология, включваща овкусяване с доста подправки, придаващи ѝ невероятния вкус, който има.

 

Сирене Скаморца с колбас Брезаола

Скаморцата е едно типично за южните части на Италия сирене, меко като текстура и наситено на вкус. А спътникът му - колбасът Брезаола, който го придружава, е един чудесен пример за това как осоляването е вид изкуство. Направен е от говеждо месо, а самият деликатес е крехък, вкусен и леко пикантен. Смята се, че направата му датира от XV век, но може би хората в слънчева южна Италия са си го приготвяли дори още по-отдавна. Днес Брезаолата е защитена от италианските закони, а вкусът ѝ няма как да бъде описан - трябва да се пробва.

 

Сирене Азиаго и салам Милано

Азиаго е едно от най-известните италиански сирена и спада към италианските продукти със защитен произход - DOP ("Denominazione di Origine Protetta") и дори само този факт казва достатъчно. Чудесно се съчетава с отлежало червено вино и може да се използва вместо пармезан в много различни видове пасти. А колкото до неговата половинка - саламът Милано, той е едно съчетание от части сухо и мазно месо, а цялата му повърхност е покрита с "конфети". Неговият период на узряване е един от най-дългите и отнема средно между 3-9 месеца и зависи от диаметъра на салама. Но във всички случай - вкусът си остава един.

 

Още една много вкусна комбинация е и тази на прясно опечен хляб със семена, ароматно италианско червено вино и колбас Лонзино. Като първите две са перфектно допълнение и към което и да е друго предложение от горните.

 

При едно от най-скорошните си отбивания на това изпълнено с причудливи ухания място, решихме, че е време да се срещнем с виновника за приятната атмосфера в Ciccione, а именно неговият управител – Цветан Ненов.

Зададохме му няколко въпроса, а той любезно отговори на всички тях и даже ни сюрпризира с новината, че ще се жени. А ето и как точно протече разговора ни.

 

Здравей, как си?
Здравей,чувствам се отлично,особено след като наближава и летният период, който е изпълнен с доста положителни емоции и незабравими моменти.

Разкажи ни малко за себе си.
Ами какво да кажа, на 28 години съм, страхотен оптимист, с чувство за хумор (което на моменти клони към сарказъм), възпитан и добър човек,за когото семейството и приятелите са нещо много ценно,и не би ги предал никога.

А сега за работата си…
Работя от вече почти 4 години в заведения Ciccione, като от 2 години съм главен управител на заведението ни на ул.Йосиф Гурко. Като цяло заведенията ни са с италианска носоченост откъм визия и продукти, които предлагаме и съчетава в себе си панини бар, магазин и ресторант. По-специфичното е, че е с доста разчупена концепция от това, което сме свикнали да срещаме при други заведения от подобен тип.

Какво можем да намерим в Ciccione?
В Ciccione може да се намерят много неща: като започнем от страхотното ни кафе (казвам го като любител на този незаменим спътник на съвременния човек), преминем през сандвичите и салатите,които приготвяме при нас с най-висококачествените продукти, и стигнем до колбасите и сирената, които пристигат при нас директно от слънчева Италия и са невероятно вкусни и качествени.Това са само част от нещата, които може да откриете при нас.

А можем ли да си поръчаме онлайн?
Да разбира се, като съвсем скоро това ще може да го направи всеки един наш почитател (или бъдещ такъв) - директно през нашия сайт, където той ще има избор дали желае да му бъде доставена поръчката или ще ни посети на място в заведението да вземе това, което си е харесал. Ще може да изпие и чашка ароматно еспресо, придружено от страхотните класически италиански Каноли или пък известното по цял свят Тирамису. Може и да предпочете да се наслади на някоя и друга бутилка страхотно италианско вино, придружено от някое от разнобразните ни плата от сирена и колбаси и за момент да се пренесе на Апенините за една заслужена почивка след дългия и натоварен ден.

Ще ни разкажеш ли най-големия гаф, който си правил с клиент?
Ами това което ми изниква в момента в съзнанието е една случка от една делнична сутрин,когато при издаването на едно капучино на наш редовен клиент по нещастно стечение на обстоятелствата при поставянето на въпросната напитка на бара пред клиента, чашата се обърна и го залях с доста солидно количество кафе. Хубавото бе,че всичко завърши положително, и господина не остана с лоши чувства.

Какво търсите у клиентите си?

Търсим най-вече тяхното удовлетворение и усмивки, защото това ни радва най-много, а и по такъв начин те стават наши редовни гости и имаме удоволствието да ги накараме да се чувстват като у дома си, което само може да ни прави щастливи, защото точно тези дребни детайли са съществено важни за това как се чувстваме ние като техни домакини и респективно те като наши гости.

Какво търсите в продуктите си?
Като цяло в тях търсим доста неща, като за начало това е качеството им, с което не правим компромис, след това идва разнобразието, като винаги се опитваме да изненадваме нашите клиенти с нови и интересни продукти, и не на последно място - вкуса на нашите продукти, който е неповторим. 


Разбрахме, че ще жениш. Как човек се решава на такава стъпка в днешно време?
В днешно време все по-малко хора се решават на тази стъпка поради различни причини, но лично аз смятам че най-важното е да срещнеш правилния човек, който те допълва и който като погледнеш да знаеш че просто е този, с когото искаш да създадеш семейство и да остареете заедно. Бракът е нещото, което скрепява този съюз, той е този дребен щрих, който допълва цялостната картинка, защото семейството и ценностите, които то проповядва са най-важните неща в този забързан свят.

Пожелай нещо на SofiaLive.
Пожелавам ви много успехи в личен и професионален план, много късмет (защото на кой ли не му е нужен) и най-вече здраве, защото това не се купува. Всичко останало може да постигнем чрез собствени сили, стига да имаме достатъчно вяра и да не се предаваме никога, независимо пред какви трудности сме изправени.


След срещата ни с Цветан, отново ни беше трудно да си тръгнем от Ciccione, както всеки друг път, но пък нали все се връщаме – носталгията е нещо временно и отминава. Казахме обичайното Ciao! И на любимото ни място в центъра на София и на неговия управител и с нетърпение зачакахме следващия път, в който същия италиански поздрав, ще се отрони от устите ни, щом прекрачим прага на винения бар.

                                                                                                                                                                                                       А колкото до адреса, освен на  Ул. Гурко №9,
  можеш да намериш  Ciccione и на Ул. Христо Белчев №6,
  както и на Ул. Бизнес парк София Сграда 10
  Телефон: 088 250 1599

 

Можеш да следиш изкъсо какво се случва с Ciccione - тук

И да разгледаш целият асортимент на Ciccione и дори да си поръчаш за вкъщи ето тук.

 

Времето се стопли, всички тръгнаха на разходки из центъра, а ние от Sofia Live никога не се шляем просто така – безцелно, ами отиваме на любимата ни софийска улица, където винаги се отбиваме в Ciccione.

Първият път, в който прекрачихме прага на това място съвсем не беше току-така, защото нещото, което реално ни отведе до там бе ароматът на прясно опечен домашен хляб и деликатеси, който се носеще във въздуха. А когато влязохме вътре обонятелните ни рецептори направо затанцуваха хем от уханието, което бе навсякъде около нас, хем от приятната тиха музика, която се чуваше в заведението.

Насочихме се към отрупаната с всевъзможни вкусотии витрина и тъй като устите ни повсемесно ни се разсърдиха, че само на носовете ни е приятно – решихме да задоволим и техните нужди, поръчвайки си няколко вида сирена, колбаси и вино. След две минути вече всичко бе готово и тъй като в Ciccione нещата се случват на самообслужване, точно както у дома, взехме кулинарните изкушения и се настанихме удобно на една от кокетните маси. Хапнахме, пийнахме, а после дори не ни се тръгваше, защото атмосферата бе толкова приятна, че би било грехота да си вземеш нещата и просто да излезеш.

Накрая разбира се все пак трябваше да станем, колкото и да не ни се искаше, но вече знаехме, че така или иначе ще се върнем и не беше чак такава трагедия. И в общи линии това е историята за нашата първа среща с Ciccione, който се превърна в любимия ни винен бар, където всеки път, когато отидем се наслаждаваме на някоя и друга новодошла бутилка италианско вино.

За да не станеш разноглед от разнообразието от колбаси и сирена, когато застанеш пред витрината на това магическо място, когато се озовеш там примамен от уханието, носещо се във въздуха по цялото протежение на ул. Гурко,  решихме да ти споделим кои са най-добрите комбинации от деликатеси. А ето ги и тях:


Сирене Пиаве с пушена Панчета

Това е най-известното сирене от област Белуно и същевременно най-авторитетното от италианската традиция. Отлежава 6 месеца, а вкусът му е сладък и наситен, като се засилва с времето на стареене. Неговият партньор - пушената Панчета пък е традиционен италиански специалитет, приготвяна по технология, включваща овкусяване с доста подправки, придаващи ѝ невероятния вкус, който има.

 

Сирене Скаморца с колбас Брезаола

Скаморцата е едно типично за южните части на Италия сирене, меко като текстура и наситено на вкус. А спътникът му - колбасът Брезаола, който го придружава, е един чудесен пример за това как осоляването е вид изкуство. Направен е от говеждо месо, а самият деликатес е крехък, вкусен и леко пикантен. Смята се, че направата му датира от XV век, но може би хората в слънчева южна Италия са си го приготвяли дори още по-отдавна. Днес Брезаолата е защитена от италианските закони, а вкусът ѝ няма как да бъде описан - трябва да се пробва.

 

Сирене Азиаго и салам Милано

Азиаго е едно от най-известните италиански сирена и спада към италианските продукти със защитен произход - DOP ("Denominazione di Origine Protetta") и дори само този факт казва достатъчно. Чудесно се съчетава с отлежало червено вино и може да се използва вместо пармезан в много различни видове пасти. А колкото до неговата половинка - саламът Милано, той е едно съчетание от части сухо и мазно месо, а цялата му повърхност е покрита с "конфети". Неговият период на узряване е един от най-дългите и отнема средно между 3-9 месеца и зависи от диаметъра на салама. Но във всички случай - вкусът си остава един.

 

Още една много вкусна комбинация е и тази на прясно опечен хляб със семена, ароматно италианско червено вино и колбас Лонзино. Като първите две са перфектно допълнение и към което и да е друго предложение от горните.

 

При едно от най-скорошните си отбивания на това изпълнено с причудливи ухания място, решихме, че е време да се срещнем с виновника за приятната атмосфера в Ciccione, а именно неговият управител – Цветан Ненов.

Зададохме му няколко въпроса, а той любезно отговори на всички тях и даже ни сюрпризира с новината, че ще се жени. А ето и как точно протече разговора ни.

 

Здравей, как си?
Здравей,чувствам се отлично,особено след като наближава и летният период, който е изпълнен с доста положителни емоции и незабравими моменти.

Разкажи ни малко за себе си.
Ами какво да кажа, на 28 години съм, страхотен оптимист, с чувство за хумор (което на моменти клони към сарказъм), възпитан и добър човек,за когото семейството и приятелите са нещо много ценно,и не би ги предал никога.

А сега за работата си…
Работя от вече почти 4 години в заведения Ciccione, като от 2 години съм главен управител на заведението ни на ул.Йосиф Гурко. Като цяло заведенията ни са с италианска носоченост откъм визия и продукти, които предлагаме и съчетава в себе си панини бар, магазин и ресторант. По-специфичното е, че е с доста разчупена концепция от това, което сме свикнали да срещаме при други заведения от подобен тип.

Какво можем да намерим в Ciccione?
В Ciccione може да се намерят много неща: като започнем от страхотното ни кафе (казвам го като любител на този незаменим спътник на съвременния човек), преминем през сандвичите и салатите,които приготвяме при нас с най-висококачествените продукти, и стигнем до колбасите и сирената, които пристигат при нас директно от слънчева Италия и са невероятно вкусни и качествени.Това са само част от нещата, които може да откриете при нас.

А можем ли да си поръчаме онлайн?
Да разбира се, като съвсем скоро това ще може да го направи всеки един наш почитател (или бъдещ такъв) - директно през нашия сайт, където той ще има избор дали желае да му бъде доставена поръчката или ще ни посети на място в заведението да вземе това, което си е харесал. Ще може да изпие и чашка ароматно еспресо, придружено от страхотните класически италиански Каноли или пък известното по цял свят Тирамису. Може и да предпочете да се наслади на някоя и друга бутилка страхотно италианско вино, придружено от някое от разнобразните ни плата от сирена и колбаси и за момент да се пренесе на Апенините за една заслужена почивка след дългия и натоварен ден.

Ще ни разкажеш ли най-големия гаф, който си правил с клиент?
Ами това което ми изниква в момента в съзнанието е една случка от една делнична сутрин,когато при издаването на едно капучино на наш редовен клиент по нещастно стечение на обстоятелствата при поставянето на въпросната напитка на бара пред клиента, чашата се обърна и го залях с доста солидно количество кафе. Хубавото бе,че всичко завърши положително, и господина не остана с лоши чувства.

Какво търсите у клиентите си?

Търсим най-вече тяхното удовлетворение и усмивки, защото това ни радва най-много, а и по такъв начин те стават наши редовни гости и имаме удоволствието да ги накараме да се чувстват като у дома си, което само може да ни прави щастливи, защото точно тези дребни детайли са съществено важни за това как се чувстваме ние като техни домакини и респективно те като наши гости.

Какво търсите в продуктите си?
Като цяло в тях търсим доста неща, като за начало това е качеството им, с което не правим компромис, след това идва разнобразието, като винаги се опитваме да изненадваме нашите клиенти с нови и интересни продукти, и не на последно място - вкуса на нашите продукти, който е неповторим. 


Разбрахме, че ще жениш. Как човек се решава на такава стъпка в днешно време?
В днешно време все по-малко хора се решават на тази стъпка поради различни причини, но лично аз смятам че най-важното е да срещнеш правилния човек, който те допълва и който като погледнеш да знаеш че просто е този, с когото искаш да създадеш семейство и да остареете заедно. Бракът е нещото, което скрепява този съюз, той е този дребен щрих, който допълва цялостната картинка, защото семейството и ценностите, които то проповядва са най-важните неща в този забързан свят.

Пожелай нещо на SofiaLive.
Пожелавам ви много успехи в личен и професионален план, много късмет (защото на кой ли не му е нужен) и най-вече здраве, защото това не се купува. Всичко останало може да постигнем чрез собствени сили, стига да имаме достатъчно вяра и да не се предаваме никога, независимо пред какви трудности сме изправени.


След срещата ни с Цветан, отново ни беше трудно да си тръгнем от Ciccione, както всеки друг път, но пък нали все се връщаме – носталгията е нещо временно и отминава. Казахме обичайното Ciao! И на любимото ни място в центъра на София и на неговия управител и с нетърпение зачакахме следващия път, в който същия италиански поздрав, ще се отрони от устите ни, щом прекрачим прага на винения бар.

                                                                                                                                                                                                       А колкото до адреса, освен на  Ул. Гурко №9,
  можеш да намериш  Ciccione и на Ул. Христо Белчев №6,
  както и на Ул. Бизнес парк София Сграда 10
  Телефон: 088 250 1599

 

Можеш да следиш изкъсо какво се случва с Ciccione - тук

И да разгледаш целият асортимент на Ciccione и дори да си поръчаш за вкъщи ето тук.

 

Гласували общо: 1 потребители